6 Aralık 2009 Pazar

Şişmanlığın nedeni kirli hava


Kimyasal kirleticiler yağ olarak depolanıyor...
Beslenme ve Diyet Uzmanı Aylin Yılmaz, son yapılan çalışmalarda havadaki zararlı maddelere maruz kalındığında, kalp atım hızımızın “toksinleri vücudumuzdan atmaya çalışıyormuş gibi” hızlandığını gösterdiğini söyledi. Vücut, bu kimyasal kirleticileri parçalayamayor ve onları kanda tutmak yerine yağ olarak depoluyor. Yüksek oranda toksin biriktiğinde de vücutta yağların içinde depolanan kimyasallara karşı hassasiyet oluşuyor. Bu nedenle her beş kişiden en az ikisi kilolu bir yaşam sürmeye mahkûm oluyor.

DİET YAPMAK YETERSİZ
Aylin Yılmaz’a göre, kandaki veya karaciğerdeki kirleticilerden vücudu arındırmak için besinlerle destek vermek yeterli değil. Bu nedenle ilk plan, diyet yapmak ya da detoks uygulamak değil, kirleticilere maruz kalışı azaltmak olmalı.

TEMİZYELİCİ YERİNE SİRKE
Alerjik reaksiyonlara karşı duyarlı olanlar, tuvalet temizleyici yerine mikropları öldürücü özelliği olan sirke kullanabilirler. Klozete bir fincan sirke dökülmesi ve 10 dakika bekledikten sonra sifonun çekilmesi sonuç için yeterlidir.

KOKULARA KARŞI KARBONAT
Cam temizleme deterjanı yerine şişenin yarısı su diğer yarısı sirke ile doldurulabilir ve biraz bulaşık deterjanı ekleyerek camların bu karışımla temizlenmesi sağlanabilir.
Hava temizleyici olarak karbonat kullanılabilir. Karbonat kötü kokuları yok etmede oldukça başarılıdır. Halının üzerine biraz serpiştirip elektrikli süpürge ile süpürebilir veya odanızdaki bir kâsenin içinde bir miktar
bulundurabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder