6 Aralık 2009 Pazar

Erdoğan ABD gezisi öncesi konuştu


ABD ziyareti açıklama yapan Erdoğan'a DTP'nin kapatma davası, sine-i millet kararı, Baykal'ın iddiaları, açılım ve Afganistan'a asker gönderme konuları soruldu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ABD ziyareti öncesinde İstanbul Atatürk Havaalanı'nda açıklama yaptı...

Erdoğan DTP'nin kapatılma davası için, "doğmamış çocuğa don biçemem. Buna karar verecek tek merci Anayasa Mahkemesi. Bizim parti kapatmaylai lgili düşüncemiz net. Kapatmaya karşıyız." dedi.

Erdoğan DTP'nin Sine-i Millet'e çekilme kararı içinse şunları söyledi: "Sine-i Millet hiç bir sayasi parti ve siyasetçinin tasarrufunda değildir. Sine-i Millete halkın tepkisi ne olur o önemli. Sandıktan gelen tepki önemli.

CHP lideri Deniz Baykal'ın, TSK'ya karşı simetrik prikolojik harekat içinde olduğunu dair sözlerinin sorulduğu Erdoğan, "Yargıda olan bir süreç... Yargı sürecinde Sayın Baykal çok rahat tasarruflarda bulunabiliyor. Medya da aynı şekilde tasarrufta bulunabiliyor. Yargıyı kendi haline bırakalım ve bu tasarrufu yargı yapsın. Sayın Ana Muhalefet partisi lideri yargıya direk müdahale etmektedir." diye konuştu...

AÇILIM PAÇALARDAN DÖKÜLÜYOR
Demokratik açlım çalışmalarına da değinen Erdoğanşöyle konuştu: Bu konuda milli birlik ve kardeşlik projesiyle ilgili olarak demokratik açılım sürecinde herkesin eteklerindeki taşlar dökülüyor, kimisinin de paçalarından dökülüyor.

Bunun bir devlet projesi olduğunu söyledik ve bu konudaki çalışmalarımızı yoğunlaştırarak gerek hükümetimiz olarak gerek partimizi olarak gerek sivil toplum kuruluşlarıyla sözü olan herkesin bu sürece katkıda bulunması gerektiğini söyledik. Yollara düşeceğiz ve bunu milletimize anlatma gayretinde olacağız.

Erdoğan son günlerin en çok konuşulan Afganistan'a asker gönderilmesi meselesi içinse şu ifadeleri kullandı:

Bu konuyla ilgili olarak zaten, TSK talep gelmeden, 700 civarında olan asker sayımızı 1750 civarına çıkardı. Şu anda biz orada yapabileceğimizi yapmış durumdayız. Asker sayısımızı gerekli sayıya çıkardık. Bunun dışında yapabileceğimiz neler olabilir derseniz bunun dışında, orada Afgan ordularına verebileceğimiz eğitimi orada da -verme imkanımız var. Silahlı kuvvetlerimiz buna hazır. Aynı şekilde Emniyit teşkilatımız da buna hazır. Biz orada eğitim çalışmalarımız var. Bunu kimse gözardı etmesin. Sağlık alanında ayne şekilde yatırımlarımız oldu. Bu çalışmalarımız Kabil'in güneyinde devam ediyor. Şu ana kadar 150 milyon dolarlık yatırımımız var. Bundan sonraki süreçte de ilk etapta 50 milyon dolarlık bir yatırırımız olacak. Bunlar samimi adımlardır ve böyle devam edecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder