7 Aralık 2009 Pazartesi

Daha çok çalışmamız gerekiyor


Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, ilköğretimleşme konusunda Türkiye'de yüzde 100 başarıyı yakaladıklarını ancak orta öğretimleşmede bu oranı yakalamak için çok çalışmak gerektiğini söyledi.

Sivas'ta milli eğitime ait 16 kurumun açılışı ile 5 kurumun temel atma töreni, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun katıldığı törenle yapıldı. Valilik ziyareti sonrası Bakan Çubukçu, Sivas Kongresi'nin yapıldığı Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi ile Ahmet Kutsi Tecer İlköğretim Okulu ve İş Okulu'nu ziyaret etti. Okulda öğrencilerle yakından ilgilenen Bakan, öğrencilerin yaptığı el işlerini inceledi. Miniklerin halk oyunları gösterilerini izleyen Bakan daha sonra toplu temel atma törenine geçti.

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende, Çubukçu'ya, Sivas'taki eğitim faaliyetleri sinevizyon eşliğinde anlatıldı. Muzaffer Sarı Sözen Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından sunulan mini konserin ardından Ahmet Kutsi Tecer Eğitilebilir Çocuklar İş Okulu öğrencilerinin skeç gösterisi Bakan Çubukçu'yu bol bol güldürdü. Konuşma yapan Bakan Nimet Çubukçu, hükümetleri döneminde eğitime yapılan yatırımları anlattı. 7 yıllık AK Parti iktidarı döneminde bütçeden eğitime ayrılan payın çok fazla artırıldığını vurgulayan Çubukçu, ihtiyaçların yine de bitmediğini söyledi. Ülke genelindeki okullaşma oranında özellikle ilkokullaşmada yüzde 100 başarıyı yakaladıklarını belirten Çubukçu, aynı başarıyı ortaokullaşmada gösteremediklerini kaydetti. Bakan Çubukçu, "Ortakollaşmada yüzde 100'e ulaşmamız için çok çalışmamız lazım." dedi. Atatürk'ün 'Eğitimsizliğe feda edilecek tek bir ferdimiz yoktur." sözünü hatırlatan Bakan Çubukçu, bu sözün bugün de geçerli olduğunun altını çizdi.

İşadamı Şefik Güngör'ün yaptıracağı Özel Eğitim Okulu'nun protokolü Bakan Çubukçu, Vali Ali Kolat ve işadamı Güngör arasında imzalandı. Daha sonra protokol, milli eğitime ait 16 kurumu kurdele keserek hizmete açtı. Aynı şekilde 5 kurumun da temeli toplu olarak atılmış oldu. (CİHAN)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder