7 Aralık 2009 Pazartesi

İlaç fiyatlarında indirim


İlaç fiyatlarında indirim yapıldı İndirimli bedel üzerinden eczacı indirimi de yapılacak.
İlaç fiyatlarını yeniden düzenleyen 2008 yılı Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, depocuya satış fiyatı 3.56 liranın altında olan ilaçlar için KDV dahil perakende satış fiyatı üzerinden yüzde 4 oranında indirim uygulanacak. İndirimli bedel üzerinden eczacı indirimi de yapılacak.

20 yıllık olarak belirlenmiş ilaçlardan depocuya satış fiyatı 6.79 liranın üzerinde olan ilaçlara referans fiyat alana kadar yüzde 23 iskonto uygulanacak.

Jeneriği olmayan orijinal ilaçlar için iskonto yüzde 23 olacak.

Referansın altında fiyat almış jeneriği olmayan orijinal ilaçlarla orijinali olmayan jenerik ilaçlar için yapılacak mahsuplaşma işleminde, ilave yüzde 12 iskonto dikkate alınacak. Mevcut iskontosu yüzde 23'ün üzerinde olan ilaçlar için ilave yüzde 12 iskonto uygulanmayacak.

20 yıldan eski ilaç statüsü kazanmış ve depocuya satış fiyatı 6.79 liranın altında olan ilaçlar, depocuya satış fiyatı 3.56 liranın altında olan bütün ilaçlar, reçetesiz ilaçlar, kan ürünleri, tıbbi mamalar, radyofarmasötik ürünler ve enteral beslenme ürünleri için yüzde 23'lük iskonto ve mahsuplaşmada ilave yüzde 12'lik iskonto yapılmasına ilişkin hükümler uygulanmayacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder