7 Aralık 2009 Pazartesi

Hapisten firar etti 2 kişiyi öldürdü!


İzmir polisi, adam öldürme suçundan yakalanıp cezaevine konulan, daha sonra firar ederek iki kişiyi daha öldüren zanlıyı yakalamayı başardı.
Adana'da 2009 yılı içinde bir kişiyi tabanca ile öldürdüğü iddiasıyla yakalanan Şehmus Ortaç (53), Adana polisi tarafından gözaltına alındı. Tabanca ile adam öldürme suçundan yargılanan Ortaç, 20 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı ve bir süre sonra Erzurum Yarı Açık Cezaevi'ne gönderildi.

Edinilen bilgiye göre Ortaç, geçen Ağustos ayında firar ederek, 5 Eylül 2009 tarihinde eşi Fatey Ortaç'ın yaşadığı Manisa'nın Turgutlu ilçesi Derbent kasabasına gitti. Burada eşini bıçakla öldüren Ortaç, onunla arkadaşlık yaptığı iddiasıyla Mehmet Atmaca'yı da tabancayla vurdu.

Hem cezaevinden firar ettiği için hem de iki ayrı cinayet olayına daha karıştığı için aranan Şehmus Ortaç, İzmir'in Menemen ilçesi Asarlık beldesinde bir akrabasının yanında saklandı. Yerini belirleyen Asayiş Şube Müdürlüğü İnfaz Büro Amirliği ekipleri, sözkonusu eve operasyon düzenledi. Zanlı, evde yakalanarak gözaltına alındı. Emniyete götürülürken gazetecilerin sorusu üzerine, "Namusum için öldürdüm." dedi. Ortaç'ın, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi. (CİHAN)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder