7 Aralık 2009 Pazartesi

Sıcaklık 4 derece düşecek!


Sıcaklık 4 derece düşecek! Kuzeyde, iç ve doğu bölgelerde yağmur görülecek! Karakış sonunda geliyor. İşte bölgelere göre hava durumu;


Türkiye'nin kuzey, iç ve doğu bölgelerinde görülecek yağışların Samsun, Ordu ve Giresun çevrelerinde kuvvetli olması tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı 2 ila 4 derece azalacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, Türkiye’nin büyük bir bölümünde yağış bekleniyor. Türkiye’nin kuzey, iç ve doğu bölgelerinde görülecek yağışların; Samsun, Ordu ve Giresun çevrelerinde kuvvetli olması tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI 4 DERECE AZALACAK

Hava sıcaklığı, kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar genel olarak kuzey ve kuzeydoğu, Karadeniz'in kıyı kesimlerinde batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

Uyarılar: Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, kuvvetli yağış uyarısı yaptı. Yağışların; Samsun, Ordu, ve Giresun çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi v.b.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Bölgelere göre hava durumu da şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu (İstanbul'un kuzey ve doğusu, Kocaeli, Sakarya, Bilecik ile Bursa'nın doğu ilçeleri) hafif yağmurlu geçecek.

EGE: Bölgenin iç kesimleri parçalı ve çok bulutlu, Afyonkarahisar ile Kütahya çevreleri hafif yağmurlu, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay ve İskenderun çevreleri kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı çok bulutlu ve yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle yağmur, Sivas ve Yozgat çevreleri ile Kayseri'nin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

BATI KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmurlu, iç kesimlerinin yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu ve yağışlı geçecek. Yağışlar; yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç bölgeleri ile Tokat ilinin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların; Samsun, Ordu ve Giresun çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, güney ve batısı ile öğleden sonra bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışlar; Malatya, Elazığ ve Iğdır çevrelerinde yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder