19 Ocak 2010 Salı

Yol verme kavgasında silahlar konuştu


Şişli'de, yol verme nedeniyle kavgalı olduğu Ali Oğuz ve Ercan Durmuş'la karşılaşan şahıs, kurşun yağdırdı.

Şişli'de, yol verme nedeniyle kavgalı olduğu Ali Oğuz ve Ercan Durmuş'la karşılaşan şahıs, Oğuz ve Ercan'a kurşun yağdırdı. Yaralı şahıslar, olay yerinde yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Zanlı, silahıyla birlikte teslim oldu.

Halide Edip Adıvar Mahallesi Melikşah Sokak'ta sabah saatlerinde meydana gele olayda, ismi henüz öğrenilemeyen silahlı şahıs, daha önceden yol verme nedeniyle kavgalı olduğu Ali Oğuz (31) ve Ercan Durmuş ile karşılaştı. Silahını çıkartan şahıs, Oğuz ve Durmuş'a kurşun yağdırdı.

Kanlar içerisinde yere yığılan Oğuz ve Durmuş'u olay yerine sağlık ekipleri hayata döndürmek için uzun süre uğraş verdi. Ancak tüm müdahalelere rağmen Oğuz ve Durmuş hayatını kaybetti.

Saldırgan ise, silahıyla birlikte Şişli Polis Merkezi'ne teslim oldu. Bu arada, olay yerine gelen Ali Oğuz'un anne ve babası, sinir krizi geçirdi.
Görgü tanığı, sabah işe geldiği sırada sokaktan 8-10 el silah sesi duyduğunu belirterek, iki kişinin yerde yattığını gördüğünü söyledi.

Olay yerinde inceleme yapan polis, çok sayıda boş kovan buldu. Olayla ilgili inceleme sürüyor.

En aptalca firar girişimi!




Hırsızlıktan mahkum olan genç yeniden mahkemeye çıkarılmıştı. Ancak firar etmek için öyle bir şey yaptı ki kendi bile aptallığına hayret etti!


Amerika Birleşik Devletleri’nden bir şüphelinin mahkemeden firar girişimi, atlamaya kalkıştığı katın kırılmayan camlarında bitiverdi.

Daily Mail’in haberine göre, daha önce hırsızlıktan mahkum olduktan sonra kefaletle serbest bırakılan 19 yaşındaki Travis Copeland, kefalet koşullarını ihlal etmekten tekrar mahkemeye çıkarıldı.

Hakimin yeniden tutuklama kararından sonra cezaevine götürülmek üzere mahkeme salonundan çıkarılan acemi sanık, gardiyanların elinden kurtularak camlara doğru fırladı. Kendisini ikinci kattan aşağı atmak için bütün hızıyla camlara sıçrayan Copeland beklemediği bir sürprizle karşılaştı. Dev camın Hollywood filmlerindeki gibi aşağı inmesini bekleyen acemi firari, camın duvar kadar sağlam çıkmasıyla olduğu yere düşüverdi.

Cama çarpmanın etkisiyle sersemleyen Travis Copeland, ellerindeki silahlarda olayı izleyen şaşkın gardiyanlara teslim olmak zorunda kaldı

Erkek kardeşine tecavüz etti


Anne eve gelince gördüklerine inanamadı. 19 yaşındaki oğluyla, 10 yaşındaki oğlu çırılçıplaktı Gerçekler aileyi yıktı.
Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde 19 yaşındaki F.T., üvey erkek kardeşi 10 yaşındaki S.O.'ya tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklandı.

Marmaris'te evlere temizliğe giderek aile ekonomisinde katkıda bulunan 45 yaşındaki Ş.O., dün gece geç saatlerde işten geldiğinde ilk eşinden olan oğlu F.D. ile diğer oğlu S.O'yu odada çırılçıplak buldu.

KARDEŞİNE 5 KEZ TECAVÜZ ETMİŞ

Anne Ş.O'nun ihbarı üzerine F.D., polis tarafından gözaltına alındı. Polis, üvey kardeşler F.D. ve annesinin izniyle psikolog ve avukat eşliğinde S.O.'yu kontrol için Marmaris Devlet Hastanesi'ne götürdü. S.O.'nun yapılan kontrollerinde, vücudunda üvey kardeşi F.D.'ye ait sperm kalıntılarına rastlanıldı. Gözaltına alınıp emniyet müdürlüğüne götürülen F.D.'nin ifadesinde, üvey kardeşine beş kez tecavüz ettiğini itiraf ettiği bildirildi.

UZUN YILLAR BABASININ YANINDA YAŞAMIŞ

İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen F.D., küçük yaşta çocuğa tecavüz etmek suçundan tutuklanarak Muğla E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.
İlk eşinin yanında yaşayan F.D.'nin, 2009 yılının Kasım ayında annesi Ş.O'nun yanına geldiği belirtildi. Bir oto yıkamacıda çalışan F.D.'nin, üvey kardeşleriyle sürekli kavga ettiği ve tüm ısrarlara rağmen babasının yanına dönmeyi kabul etmediği belirtildi.

Polisleri görünce çırılçıplak soyundu!


Hırsızlıktan tutuklanacak olan sarhoş kadın öyle bir yola başvurdu ki... Ancak bu yol da onu kurtaramadı.

Hırsızlık suçundan yakalanan 36 yaşındaki sarhoş kadın, polislerin kendisini tutuklamasını engellemek için çocuklarının önünde soyunmaya başladı.

Bir dükkandan kurutulmuş et ve çakmak çalan kadın, polisler evine geldiğinde üç çocuğuyla birlikte çığlıklar atmaya ve soyunmaya başladı.

Polislere çıplak olduğu için kendisini tutuklayamayacaklarını söyleyen kadın, tutuklanmakla kalmayıp, 6 ay da hapis cezası aldı.

Telefonuna mesaj geldi intihar etti


Cep telefonunu açtı, kız arkadaşının mesajını aldı. Liseli genç bu mesaja dayanamayıp, okulda pencereden atladı.


Balıkesir'in Bandırma ilçesinde kız arkadaşından cep telefonuna ayrılık mesajı gelen liseli genç kız, okulun 3. katından atlayarak ağır yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, olay Bandırma Ayyıldız Anadolu Lisesi'nde meydana geldi. Lisenin 12. sınıfında okuyan O.A. (17) ders arasında açtığı cep telefonuna kız arkadaşının ayrılmak istediği yönündeki mesajı geldi. Mesajı okuyunca çok üzülen genç mesajını arkadaşlarına da okudu. Daha sonra okulun 3. katında bulunan sınıfın penceresini açarak hava almak istediğini söyleyen genç arkadaşlarının gözü önünde sınıfın camından aşağı atladı.

Okul bahçesine düşen genç ağır yaralı olarak olay yerine gelen ambulansla Bandırma Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Liseli gencin ayaklarında ve vücutlarında kırıklar olduğu belirtildi. Olayın ardından öğrenciler büyük üzüntü ve şok yaşadı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Bedava kurslar iş sahibi yapıyor


Kursların tamamı ücretsiz! 56 ayrı branşta eğitim veriliyor ve yüzlerce kişiye ekmek kapısı aralıyor.
Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Gazi Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen BELTEK kursları yoğun ilgi görüyor. “Bir yaşam boyu eğitim” sloganıyla bugüne kadar 100 bine yakın kişinin mesleki teknik donanım kazandığı kurslar da eğitim üniversitenin merkez ve Çubuk yerleşkelerinde veriliyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Gazi Üniversitesi tarafından 1999 yılında faaliyete geçirilen ve bugüne kadar 100 bine yakın kursiyerin eğitim aldığı Belediye Teknik Eğitim Kursları (BELTEK) 52. dönem kurslarına kayıtları başladı. Kursiyerler, Gazi Üniversitesi Merkez ve Çubuk Yerleşkelerinde iki ay boyunca 56 ayrı branşta ücretsiz eğitim alabilecek. Kursiyerler kayıtlarını BELTEK’in resmi web sitesi ve kayıt kab+ul bürolarından yaptırabilecek. Kayıtlar 01 Şubat 2010 tarihinde sona erecek.

SOSYAL AMAÇLI EĞİTİM PROGRAMLARI

Gazi Üniversitesi Rektörlüğü ile işbirliği çerçevesinde Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen Belediye Teknik Eğitim Kursları(BELTEK) 10. yılında da düzenlediği 3`er ve 2`şer aylık kurslarla bugüne kadar binlerce Ankaralıya mesleki teknik eğitim verdi.

Her yıl 10 bine yakın kursiyerin eğitim aldığı kurslarda bugüne kadar 100 bine yakın kişi eğitim aldı. Kurslarda, kent halkını bilgi ve beceri sahibi yaparak kentsel bütünleşmeyi sağlamayı hedefleniyor. Kent ekonomisine katkıda bulunmak, küçük ve orta ölçekli işletmelerin ihtiyaç duyduğu meslek standartlarına uygun insan gücü yetiştirmek amacıyla hizmet veren BELTEK kursları, Gazi Üniversitesi Merkez ve Çubuk yerleşkelerinde 56 branş ve 488 şubede veriliyor.

3`er aylık dönemler halinde yürütülen BELTEK kurslarından, büyük ilgi gören Bilgisayar İşletmenliği, Bilgisayar Donatımı ve Bakım Onarımı ile Web Sayfa Tasarımı gibi dallar 2`şer aylık hızlandırılmış dönemler halinde gerçekleştiriliyor. Elektronik-Bilgisayar, Elektrik, Matbaa, Yapı, Mobilya-Dekorasyon, Metal-Döküm-Model ve Makine bölümlerinden birini başarıyla bitiren kursiyerler, ayrıca İngilizce kurslarına katılabiliyor.

Ankaralıların yoğun ilgisini gören BELTEK, kurs zamanlarını hafta içi ve hafta sonu olarak düzenliyor. Kurslardan, lise, yüksek öğrenimde okuyan öğrenciler, mezunlar, halen işletmelerde çalışanlar, emekliler, işsiz gençler de yararlanabiliyor.

Kurslara kayıt yaptırmak isteyenler, BELTEK koordinatörlüğünün 202 34 78 numaralı telefonundan ya da Gazi Üniversitesi’nin http://beltek.gazi.edu.tr/ adresli ile Ankara Büyükşehir Belediyesi`nin www.ankara-bel.gov.tr adresinden ayrıntılı bilgi alabilecekler ve ön kayıt yaptırabilecekler.

Avatar'a Çin'de Konfüçyüs engeli


Çin ilginç bir karar alarak Avatar'ın iki boyutlu olan filmlerini gösterimden kaldırma kararı aldı
Çin'de gişe rekorları kıran Avatar'ın 2 boyutlu versiyonu gösterimden kaldırılıyor.

Avatar'ın distribütörü olan China Film Grubu'nun filmin sadece 3 boyutlu versiyonlarının gösterimini devam ettireceği, 2 boyutlu versiyonları ise sinemalardan çekeceği açıklandı.

Kararın, 22 Ocak'ta gösterime girecek devlet destekli Konfüçyüs filmine yer açmak amacıyla alındığı iddia edildi.

Çin'de gösterime girişinin ardından gişe rekorları kıran Avatar, kısa zamanda tüm zamanların en çok seyredilen filmi olmayı başardı.

Çin'de sinemaların salonlarının neredeyse tamamının Avatar'ın gösterimine tahsis edilmiş olmasının, Konfüçyüs filmine rekabet şansı vermeyeceğinden korkuluyordu.

Öte yandan, kararın alınmasında politik nedenlerin de etkili olduğu iddia ediliyor.

Avatar filminde, Na'vi adı verilen insansı varlıkların yaşadığı Pandora gezegeninin insanoğlu tarafından zorla ele geçirilmeye çalışılmasıyla, Çin'de Hutong olarak adlandırılan geleneksel mahallerin inşaat şirketleri tarafından yıkılması arasında benzerlik bulunduğu belirtiliyordu.

İngilizce yayımlanan resmi China Daily gazetesinde Huang Hung tarafından kaleme alınan ironik köşe yazısında, "Çin'de eski mahallelerin yıkılması sayesinde Na'vilerin acılarını hissedebilen tek dünyalılarız" denilmişti

Oğlunu işe alan başkan konuştu


Kırıkkale'de oğlunu işe alan Belediye Başkanı, kendini savundu. Başkan Ağca, sınavın prosüdere uygun olduğunu savundu.


Kırıkkale'nin Yahşihan ilçesine bağlı Irmak belde Belediye Başkanı Bilal Ağca, belediyeye alınacak itfaiye eri sınavını kazananlarla ilgili olarak, ''Sınav, yasal prosedür içinde yapıldı. 'Belediye başkanlarının oğlu sınava giremez' diye bir kural mı var?'' dedi.

Başkan Ağca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediyenin 4 kişilik itfaiye eri kadrosu için açtığı sınava 9 kişinin başvurduğunu belirterek, sınavın, belediye yazı işleri müdürü, belediye meclis üyesi, Kılıçlar beldesinden bir memurdan oluşan komisyon tarafından değerlendirildiğini söyledi.

Sınavı, oğlu Mevlüt Ağca, kayınbiraderinin oğlu Davut Aktaş, eski zabıta memuru Kadir Bilge'nin oğlu Alper Gazi Bilge ve Türkiye İş Kurumu Kırıkkale İl Müdürü Nazım Ulu'nun kızı Filiz Ulu'nun kazanmasının eleştirilere neden olduğunu ifade eden Başkan Ağca, şöyle konuştu:

''4 kişilik itfaiye eri alımı sınavı resmi ilanla duyuruldu. KPSS şartının öncelikle belirtildiği ilanla başvuran itfaiye eri adayları 15 Ocakta saat 11.00'de sözlü sınava tabi tutuldu.

Sınav, kurallara uygun yapıldı. Hatta oluşturulan komisyonda, ben özellikle yer almadım. Adaylar, Türkiye İş Kurumu tarafından gönderildi.

Böyle spekülasyon yapılacağını hissettiğimden, benim yer almadığım bir komisyon kurduk. Komisyona dahil edilen Kılıçlar belde Belediyesinden alınan memuru hiç tanımam, üstelik sınavın yapıldığı gün rahatsızlığım dolayısıyla Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesinde serum tedavisi görüyordum.

'Belediye Başkanının oğlu sınava giremez' diye bir kaide mi var? Kazanamayanların içinde de akrabam var, yapılan işlemler kurallara uygun yapılmıştır.''

Devlet havadan iyi para kazanıyor


Meteoroloji, süper bilgisalarları sayesinde nokta tahminlerde bulunuyor. Bu tahminler devlete de para kazandırıyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, meteorolojinin birçok alanda hizmet verdiğini ve hava tahminleri konusunda da ciddi gelir elde ettiklerini söyledi.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Isparta'da düzenlenen ''Haberdar olun, hazırlıksız yakalanmayın'' konulu toplantıda konuşan Genel Müdür Çağlar, meteorolojik işlemlerin iyi bir gözlemle yapıldığını ve 450 noktada ülke genelinde gözlem yaptıklarını bildirdi.

Teknolojiyi kullanarak, elektronik ekipmanlarla, doğru ve hızlı olarak gözlemlerin ölçülebildiğini vurgulayan Çağlar, atmosferi 24 saat gözlemleyebildiklerini, yer gözlemlerinin yanında uydu gözlemleri de yaptıklarını anlattı. Çağlar, radar gözlemlerini de daha kısa süreli olarak noktasal bazda, erken uyarı sistemi şeklinde hortum, kuvvetli yağış, fırtına olaylarında, orman yangınlarında kullandıklarını dile getirdi.

Teknolojiyi yakından takip eden bir kurum olduklarını belirten Çağlar, ''Elde ettiğimiz veriler, süper bilgisayar dediğimiz, performansı yüksek bilgisayarlarda işleniyor. Türkiye'nin performans açısından en kapasiteli bilgisayarını 2009 yılı içinde kurduk. Performans açısından Avrupa'da da ikinci sırada'' diye konuştu.

Bilgisayar yardımıyla saniyede milyonlarca denklem çözen çeşitli sayısal hava tahmin modelleriyle verilerin işlendiğini ifade eden Çağlar, böylece hem yeri hem atmosferi haritalayabildiklerini söyledi. Çağlar, buradan sayısal ürünler çıkardıklarını ve ''bunların da bir noktaya kaç kilogram yağış düşecek, yağışın cinsi nedir, nereye hareket edecek'' şeklinde yüzde 90'a varacak doğrulukta, uzmanların da katkısıyla tahmine dönüştüğünü belirtti.

Çağlar, ''(Havadan para kazanılır mı?) dediğimizde, (Evet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü havadan para kazanıyor ve bütçesinin üçte birini bu faaliyetlerden sağlıyor) diyebiliriz'' dedi.

''ALLAH'IN İŞİNE KİMSE KARIŞMIYOR''

Isparta Valisi Ali Haydar Öner de, meteorolojinin sağladığı bilgiler ışığında gerekli tedbir ve önlemlerin alındığını ifade etti.

Don, yağış, kar miktarı, rüzgar, fırtınanın hesaplanması, tahmin edilmesi halinde iklim koşullarının ağır etkileriyle karşılaşılmayacağını belirten Öner, şöyle devam etti

''Yakın zamana kadar (Allah'ın işine ne karışılıyor) deniliyordu. Kimse Allah'ın işine karışmıyor. Allah'ın verdiği aklı kullanarak bilim yolunda millete, insanlığa hizmet ediliyor. Çünkü Allah insanlara öyle bir zeka vermiş ki, yer altındaki, yer üstündeki, uzaydaki hareketleri gözlemleyebilme yeteneği vermiş, araştırarak, bunları daha iyiye getirme imkanı vermiş. Meteorolojik alanda nereden nereye geldiğimizi bir hesap edin.''

Vali Öner, sağlık alanındaki çalışmalardan örnekler verdiği konuşmasında, domuz gribine karşı alınan önlemler sayesinde hastalığın yayılmasının önlendiğini ve ölüm sayılarının beklenenden daha az olduğunu dile getirdi. Öner, hava kirliliği konusunda alınan tedbirler sayesinde de solunum yolu hastalıklarında geçen yıla göre düşüş olduğunu bildirdi.

Yoğun kar Bolu'da etkili oluyor


Bolu Dağı'nda kar yağışı başladı. Kar yağışı henüz zeminde etkili olmazken, ekipler tuzlama çalışmalarına başladı.

Bolu Dağı'nda kar yağışı başladı. D-100 karayolunun Bolu Dağı kesiminde akşam saatlerinde başlayan kar yağışı devam ediyor. Kar yağışı henüz zeminde etkili olmazken, Karayolları ekipleri güzergâhta tuzlama çalışmalarına başladı.

Kar yağışı ile birlikte, D-100 karayolunun Bolu Dağı kesiminde sis etkili oluyor. Sis nedeniyle Seymenler ve Karanlık Dere mevkilerinde görüş mesafesi yer yer 20 metreye kadar düşüyor.

Sis lambaları yanık tutularak trafik akışı rahatlatılmaya çalışılıyor. Trafik ekipleri, Bolu Dağı'nı kullanacak olan sürücüleri dikkatli olmaları yönünde uyarıyor. Bolu Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, Bolu'da kar yağışının önümüzdeki günlerde de devam edeceğini belirtti.

Kuru sıkı tabancayla okul bastılar


Şanlıurfa'da sabah saatlerinde ilköğretim okuluna gelen iki kişi, ellerindeki kuru sıkı tabancayla etrafa ateş etti.

Şanlıurfa'da sabah saatlerinde okula kuru sıkı tabancayla gelip, sağa sola ateş ettikten sonra 1 öğrenciyi darbettiği iddiasıyla gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Beykapısı semtindeki Turan İlköğretim Okulunda yaşanan olaydan sonra polis ekiplerince gözaltına alınan Bekir Ç. (20) ve arkadaşı İmam D. (19) işlemlerinin ardından çıkarıldıkları adliyede savcı tarafından sorgulandı.

Daha sonra nöbetçi mahkemeye sevk edilen 2 kişi tutuklandı.

Şanlıurfa'da, daha önce hizmetli olarak çalıştığı okuldaki bir grup öğrencinin kendisini dövdüğü iddiasıyla, sabah saatlerinde arkadaşlarıyla Turan İlköğretim Okuluna gelen Bekir Ç, yanındaki kuru sıkı tabancayla rastgele 2-3 el ateş edip, kendisini dövdüğünü ileri sürdüğü öğrencilerden H.F'yi (15) darbetmişti.

TIR'ın freni patladı 11 araca çarptı


Gaziantep'te korkutan kaza! Freni boşalan TIR, önündeki 11 araca çarparak durabildi.


Gaziantep'te freni boşalan bir TIR'ın önünde seyreden 11 aracı ezmesi sonucu meydana gelen kazada 5 kişi hafif şekilde yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Gaziantep-Osmaniye karayolu üzerinde Tugay Nizamiye girişi önünde meydana gelen kazada, Abdulselam A. yönetimindeki 47 PD 496 plakalı TIR'ın freni boşaldı. Freni boşalan TIR, önünde seyreden 11 aracı sürükleyerek birçoğunu refüje çıkarırken, bazı araçları ise adeta ezdi. TIR ile birlikte toplam 12 aracın büyük çapta zarar gördüğü kazada 5 kişi hafif şekilde yaralandı. Yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırılırken, kaza sonrası yol bir süre trafiğe kapatıldı.

Kazada adeta hurdaya dönen otomobilinden yara almadan kurtulan Recep Özalagöz, TIR'ın bir anda üzerlerine geldiğini belirterek, "Ben de TIR ile başka bir araç arasında sıkıştım kaldım. Hurdaya dönen otomobilimden yara almadan kurtuldum" dedi.

Gaziantep'e hasta getirdiğini kaydeden Ramazan Şahan ise, TIR'ın önüne gelen araçlara çarptığını ifade ederek, "Biz de köyden geliyorduk. 2 hasta bayanı Gaziantep'teki yakınlarımızın yanına götürüyordum. Bir anda TIR bizim aracımıza çarptı ve önüne gelen araçlara çarparak devam etti" diye konuştu.

Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

İnternette fuhuş star yarışması!


İnternet sitesinden kadın ve uyuşturucu satan çeteye çalışacak kadınların 5 kişilik yönetim kadrosu tarafından seçildiği ortaya çıktı.
Ahlak ve Kumar Büro Amirliği tarafından fuhuş çetesiyle ilgili soruşturma sürüyor.

Polisin belirlemesine göre, internet sitesinden kadın ve uyuşturucu satan çeteye çalışacak kadınlar 5 kişilik yönetim kadrosu tarafından seçildi. Boy ve fizik kriterleri uyan kadınların 5 yıldızlı bir otel odasında özel fotoğrafçılar tarafından fotoğrafları çekildi. Kadınların önce giyinik olarak fotorafları çekildi. Sonra da çıplak görüntülendi. Kadınlar lezbiyen ve grup seks yapabileceklerini göstermek için çıplak halde ikişer kişi olarak da çekildi.

Bu görüntüler internet sitesine konuldu. Sitede ayrıca kadınlara güzellikleri, gögüs büyüklükleri, yabancı dil bilmeleri, seks konusundaki sınırlarıne göre yıldız verildi. Kadınlar 5 yıldız üzerinden değerlendirildi. Kadınlar aldıkları yıldız sayısına göre 100 ile 500 euro arasında para karşılığında pazarlandı.




İstanbul’da internet sitesi üzerinden escort kadın ve uyuşturucu pazarlayan çeteye karşı yapılan baskınlarda doğum sancıları tutan Zehra Y. hastanede bir kız çocuk dünyaya getirdi. Polis, telefon dinlemeleri ve fiziki takip sonucu hamileliğinin son haftalarında olduğu tespit edilen Zehra Y.’nin evine doğum yapma ihtimaline karşılık ambulansla gitti. Kontrol için hastaneye götürülen Zehra Y.’nin doğum sancıları tuttu. Zehra Y. dünyaya bir kız çocuğu getirdi.
Asayiş Şube Müdürlüğüne gelen bir ihbarda internet sitesinde escort kız pazarlandığı ihbarı yapıldı. Bu ihbarı incelemeye alan dedektifler site içinde verilen telefon numarasını arayarak müşteri gibi bir kadın sipariş etti. Buluşma yeri olarak verilen 5 yıldızlı otelin önünde bekleyen dedektifler, kadını getiren otomobil takibe aldı.

BABA OLDUĞUNU EMNİYETTE ÖĞRENDİ

Çete üyeleri ile çetenin işleyişinin belirlenmesi için teknik takip başlatıldı. Ahlak ve Kumar Büro Amirliği polisleri, iki aylık takibin ardından önceki gün sabaha karşı 61 ayrı adrese baskın yaptı. Baskınlarda şebekenin kadın pazarlayan ve uyuşturucu temin eden gruplarına bağlı olarak çalışan 40’ı kadın 61 kişi gözaltına alındı.

Zehra Y. ile eşi Uğur Y.'nin çeteye uyuşturucu sağladığı ileri sürüldü. Beyoğlu’ndaki evlerinde gözaltına alınan Uğur Y. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne Zehra Y. ise kontrol için Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Doktorlar Zehra Y.’nin yaşadığı heyecan nedeniyle doğumunun başladığını tespit etti. Servise yatırılan Zehra Y., 2 saat sonra bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı bir polisin başında beklediği Zehra Y., taburcu edilince savcılığa çıkarılacak. Zehra Y., hakkında tutuklama kararı verilirse yeni doğan çocuğuyla birlikte cezaevine konulacak. Baba olduğunu emniyette öğrenen Uğur Y. ise ağladı.

AJANDA VE LAPTOPLAR İNCELENİYOR

Ele geçirilen içinde müşteri listesinin bulunduğu ajanda ve 3 laptop bilgisayar incelemeye alındı. Aralarında işadamlarının bulunduğu fuhuş çetesi müşterileri isimlerinin tespit edilmesinin ardından Asayiş Şube Müdürlüğü'ne çağırılarak bilgilerine başvurulmak üzere ifadeleri alınmaya başlandı. Çete yöneticilerinin evlerinde çalışan kadınların fotoğraf ve video arşivi de bulundu. Bu görüntülerin şantaj amacıyla kullanılıp kullanılmadığı araştırılıyor. Sorguları süren fuhuş çetesinin üyeleri Cuma günü adliyeye çıkarılacak.

Deprem yüzbinleri sokakta bıraktı ancak ülkede hala lüks gemiler demir atıyor. İşte insanın canını acıtan görüntüler;
ABD'li turizimciler felaket dinlemiyor... Onbinlerce kişinin ölümüne neden olan Haiti depremine rağmen lüks yolcu gemileri hâlâ Haiti'ye demir atıyor.

Haiti’de onbinlerce kişinin yaşamına mal olan son yılların en büyük depremi, lüks yolcu gemilerinin bu ülkeye yaptığı turistik gezilere engel olmadı. Cuma günü, yani depremden iki gün sonra, 'Royal Caribbean Cruise Lines' adlı bir şirkete ait 4 bin 370 yatak kapasiteli lüks yolcu gemisi, felaket bölgesinin yaklaşık 90 km. uzağındaki bir koya demirledi.

Bu gemiyi de 3 bin 100 yolcusuyla Florida merkezli bir turizm şirketine ait bir başka gemi izledi. Şirket, yolcularının su sporları, barbekü ve alışveriş yapabilmesi için Haiti hükümetinden beş plajı bulunan Labadee Yarımadası’nı kiraladı. Yolcuların güvenliğini de özel güvenlik elemanları sağlandı.

YOLCULARDA RAHATSIZ

Ancak felaketin bu kadar yakınında tatil yapma fikri yolcuları strese soktu. Bir yolcu, “Orada binlerce ölünün sokaklara yığıldığını, kurtulanların ise yiyecek ve su aradığını bilerek tatilimin tadını çıkarırken düşünemiyorum” sözleriyle düşüncelerini açıkladı.

Yaşananlar nedeniyle gemiden ayrılmayı düşünenler ve henüz tatiline başlamamış olup rezervasyonlarını iptal ettirenler var. Rezervasyonlarını iptal ettirenler arasında, felaket nedeniyle tatil yapmanın etik olmadığını düşünenler kadar, Haitililer’in yiyecek bulmak için gemiyi yağmalayacağından korkanlar da bulunuyor. Bazıları ise her şeye rağmen tatilin ‘keyfini çıkarmakta’ kararlı. Birkaç gün sonrasına rezervasyon yaptıran bir kişi “orada olacağım ve gemideki aktiviteler gibi kumsalın da tadını çıkaracağım” sözleriyle tatil planında bir değişiklik olmadığını belirtti.

'TURİSTLER HAİTİ EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAK'

Şirket yöneticileri ise turların devam edilmesinde ısrarlı ve bunun Haitililer için yararlı olacağı görüşündeler. Şirketin başkan yardımcısı John Weis bu durum için, “Birleşmiş Milletler’in özel temsilcisi ile yaptığımız görüşmelerde, bize düzenlenen turların Haitililer için yararlı olduğu söylendi” dedi.

Weis ayrıca gemilerinin depremzedeler için erzak da taşıdığını belirterek “bize en çok ihtiyaç duydukları zmanda Haiti’yi yüzüstü bırakamayız” dedi.

Cuma günü yapılan seferde 40 çuval pirinç, fasulye, süt tozu ve konserve yardım kuruluşlarına teslim edildi. Şirket ayrıca 1 milyon dolarlık bir yardımda bulunacağı sözünü de verdi.

'OLMADI ŞEZLONG VERELİM!'

Ancak şirketin bu vaatleri gelen eleştirileri yatıştıramamış olacak ki, şirketten ‘ilginç’ bir yardım vaadi daha geldi. Buna göre Amerikalı şirket, gemideki şezlongları ve bazı mobilyaları da depremzedeler için kurulan geçici hastaneye bağışlayacağını duyurdu.

13 yaşındaki kıza esrar içirdiler


Alanya'da evinden kaçtı, parkta yaşamaya başladı. Ailesi kızı bulduğunda anlattıkları, polisi bile şaşırttı!
Antalya’nın Alanya ilçesinde, evden kaçan ve daha sonra bir parkta bulunan 13 yaşındaki kız çocuğu, 3 ay önce tanıştığı arkadaşlarının kendisine esrar içirdiğini iddia etti.

Alınan bilgiye göre, iki gün önce Alanya’daki ailesinin yanından kaçan ve polis tarafından aranan 13 yaşındaki Ü.A, bir parkta bulundu.

Ü.A, Alanya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği Çocuk Şubesine getirildi.

Psikolog nezaretinde ifade veren Ü.A, evden kaçtıktan sonra 3 ay önce tanıştığı arkadaşlarıyla Fığla Mahallesi’ndeki bir parkta buluştuklarını, arkadaşlarının kendisine esrar verdiğini ve kendisinin de içtiğini anlattı.

Ü.A, ailesine teslim edilirken polis, kız çocuğuna esrar içirdiği iddia edilen kişilerin yakalaması için çalışmalara başladı.