12 Ocak 2010 Salı

Valilik TEKEL işçilerini uyardı


nkara Valiliği, Tekel işçilerinin planladıkları eylemlerle ilgili "Kanunsuz eylem güvenlik güçlerince engellenecek ve sorumlular hakkında da gerekli yasal işlem yapılacak" uyarısında bulundu.
Ankara Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Tekel işçilerinin 14 Ocak Perşembe günü aileleriyle "kefen" benzeri önlükler giyecekleri, sivil toplum örgütlerinden sağlanacak katılımla büyük bir topluluk oluşturacakları, bu toplulukla Ankara'da, "belirsiz bir yerde" "3 gün oturma", devamında "3 gün açlık grevi", ardından da "ölüm orucu" eylemi başlatacaklarının basından öğrenildiği ifade edildi.

2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu çerçevesinde başkentte, toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılacak yerlerin Ankara Valiliği tarafından önceden belirlendiği ve ilan edildiğine işaret edilerek, şunlar kaydedildi:

"Kanuna aykırı olarak yapılacak eylemin yeri de belirtilmemiştir. Kefen benzeri beyaz önlüklerle ilimizde oluşacak topluluğun, toplumumuzda infiale neden olacağı açıktır. Her yönüyle 2911 sayılı kanuna aykırı olan eylem, 5442 sayılı İller İdaresi Kanunu'nun 11/c maddesine göre de uygun görülmemiştir.

Toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin nerelerde ve nasıl olacağı 2911 sayılı kanunda düzenlenmiştir. Yapılmak istenen bu eylemle ilgili valiliğimize herhangi bir müracaat yapılmamıştır. 2911 sayılı kanuna göre tertip heyeti oluşturarak valiliğimize bildirimde bulunulması ve yasal miting alanlarından birisinin talep edilmesi halinde, talepler değerlendirilecek, yasal olmayan bu eyleme teşebbüs edilmesi halinde meydana gelecek olaylardan ve doğabilecek zararlardan konfederasyon (Türk-İş), sendika (Tek Gıda-İş) ve eyleme katılanlar sorumlu olacaktır."

Açıklamada, "kanunsuz eylemin" gerçekleştirilmesi halinde güvenlik güçlerince engelleneceği ve sorumlular hakkında da yasal işlem yapılacağı kaydedildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder