12 Ocak 2010 Salı

PKK'nın hain planı son anda önlendi!


Terör örgütü PKK'nın, bazı şehirlerdeki provokasyon olaylarını Bursa'ya da taşımak istediği ortaya çıktı.
Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin, geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği operasyon sonucu tutuklanarak cezaevine gönderilen 3 kişinin, Türk- Kürt çatışması oluşturmak için belirlenen adreslere molotoflu saldırı hazırlığı içerisinde olduğu ortaya çıktı.

Zanlıların, eylemden saatler önce yakalanması büyük bir faciayı engelledi. Eylem sonrası yakalanmamak için üst üste değişik renklerde pantolon giydikleri belirlenen zanlıların üzerinden çıkan krokiler de saldırı yapılacak adreslerin detayları yer aldı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen operasyon kapsamında geçen hafta, yasa dışı terör örgütü PKK'ya üye oldukları iddiasıyla 6 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan 3'ü, emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Üzerlerinden 7 adet molotof çıkan Yusuf Dağ, Yunus Öztürk ve Mahsun Ortaç isimli 3 zanlı, "Silahlı terör örgütüne üye olmak, yakıcı, patlayıcı madde bulundurmak' suçlamasıyla çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Zanlıların üzerinden çıkan krokilerde okul, polis merkezi, muhtarlık ve market adresleri ele geçirildi. PKK üyesi oldukları tespit edilen 3 kişinin, eylem sonrası kaçmak için üst üste değişik renklerde pantolon giydikleri ortaya çıktı.

Zanlıların, eylem günü, eylem bölgelerine dağılmak için buluşmaya giderken yakalanmaları, muhtemel faciayı engelledi. Eylemden sadece saatler öncesinde yakalanan zanlılar, ifadelerinde, son zamanlardaki gelişmelerden rahatsız olduklarını söylediler.

Ayrıca, zanlılardan, kırmızı renkli sprey ele geçirildi. PKK'lı zanlıların, yakalandıkları günün akşam saatlerinde merkez Yıldırım ilçesi Erikli Mahallesi ve Şirinevler Mahallesi'ndeki bir polis merkezi, muhtarlık ve markete molotoflu saldırı gerçekleştirecekleri öğrenildi. Zanlıların, yapacakları eylemlerle Türk-Kürt çatışmasını çıkarmayı hedefledikleri belirlendi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder