14 Ocak 2010 Perşembe

Türk ve Tuğluk artık sade vatandaş


Milletvekili oldukları için haklarındaki 41 dosya TBMM'de bekliyordu. Vekillikleri düştü. Meclis dosyaları iade etti.
ANKARA- Meclis, Anayasa Mahkemesinin kararı doğrultusunda milletvekillikleri düşen Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk hakkındaki dokunulmazlık dosyalarını Başbakanlığa iade etti.

Milletvekili dokunulmazlıkları bulunduğu için haklarında açılan davaların dosyaları ile ilgili işlem yapılamayan ve bu dosyalar fezleke şeklinde, Başbakanlık kanalıyla TBMM'ye gönderilen Türk ve Tuğluk'un dosyaları, geri döndü. Artık Milletvekili olmadıkları için TBMM'nin görev alanında bulunmayan Türk ve Tuğluk hakkındaki 41 ayrı dosya başbakanlığa iade edildi. Bu dosyalar Adalet Bakanlığı'na ve oradan da ilgili mahkemelere gönderilecek. Dosyalar ilgili mahkemelere ulaşınca 'sade vatandaş' yargılaması başlayacak.

Başbakanlık, TBMM Başkanlığına yazdığı yazıda, kapatılan DTP'nin Genel Başkanı Ahmet Türk ile eski Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk'un dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin dosyaların gönderilmesini istedi.

Yapılan çalışma sonrasında Türk ve Tuğluk'un toplam 41 dosyası Başbakanlığa gönderildi. Gönderilen dosyalar arasında Türk ve Tuğluk'un, tek başına, birlikte veya başka milletvekilleriyle ortak dosyaları bulunuyor.

İlgili mahkemeler, halen milletvekillikleri devam edenlerin dosyalarını ayırarak yine Başbakanlık kanalıyla Meclise sunacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder