14 Ocak 2010 Perşembe

Liseliler boş zamanlarını böyle geçirecek


Türkiye'de ilk kez uygulanan bir projeyle liseli gençler artık boş zamanlarını "Gençlik Odaları"nda değerlendirecek.
ANKARA- Liseli gençler artık boş zamanlarını "Gençlik Odaları"nda değerlendirecek. Türkiye'de ilk kez uygulanacak bu projenin mimarları da yine liseli gençler oldu.

Derince Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri tarafından okullarında gençlerin serbest zamanlarını değerlendirebilmeleri açısından bir Gençlik odası oluşturulmasına yönelik " Hepimiz Bir El'iz " projesi Kocaeli'nde yapılan bir programla tanıtıldı.

Proje, Gençlik Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı tarafından İsviçre Hükümetinden sağlanan 750.000 dolarlık hibe ile yürütülen S-UN Fonu Gençlik Projesi kapsamında desteklendi.

Türkiye’de ilk kez uygulanan bir model olma özelliğini taşıyan projede, okulda okuyan öğrencilerin ders zamanları dışında da sosyal etkinliklerini geçirebilmeleri açısından okulda depo olarak kullanılan alan öğrenciler tarafından tadilattan geçirilerek burada maket, fotoğrafçılık, resim ve halk oyunları kursları gerçekleştirilerek farklı sosyal etkinliklerden okul öğrencilerinin ücretsiz bir şekilde faydalanması sağlanmış oldu.

Projenin iyi bir örnek oluşturması ve gençlere yönelik olumlu etkiler meydana getirebilecek olması sebebiyle Gençlik Hizmetleri Dairesi Başkanı Adnan Gül ve Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Üyesi Ahmet Ergün Bedük Gençlik odasını ziyaret ettiler. Odadaki değişimi ve öğrencilere yönelik olumlu etkilerini yerinde inceleyen Gül ve Bedük proje ekibinde yer alan öğrencileri ve onlara destek olan okul öğretmenleri ve yöneticilerini tebrik ettiler.

Proje süresince öğrencilerce oda etkinlikleri çerçevesinde meydana getirilen ürünlerin yer aldığı sergiye Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Üyesi Ahmet Ergün Bedük, Gençlik Hizmetleri Dairesi Başkanı Adnan Gül, Derince Kaymakamı Cengiz Cantürk, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli ve Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürü Kenan Malkoç katıldılar.

Açılışta konuşan Talim ve Terbiye Kurulu Üyesi Ahmet Ergün Bedük, gençlerin artık sosyal hayatta yapılan çalışmalarda yer almasından duydukları memnuniyeti belirterek, yapılan bu çalışmanın Milli Eğitim Bakanlığınca önemsendiğini ve Gençlik Hizmetleri Dairesi Başkanlığıyla beraber yaygınlaştırılması adına çalışmalarda bulunacaklarını söyledi.

Hepimiz Bir El’iz sergisi 25 Ocak 2010 tarihine kadar Sabancı Kültür Sitesinde Kocaeli halkının beğenisine sunulacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder