14 Ocak 2010 Perşembe

Profesöre uzaktan kumandalı bomba


Tahran'da nükleer enerji alanında uzman Prof. Dr. Mesud Ali Muhammedi'ye bombalı saldırı düzenlendi.
İran'ın başkenti Tahran'da nükleer enerji alanında uzman Prof. Dr. Mesud Ali Muhammedi'ye bombalı saldırı düzenlendi.

Tahran Üniversitesi ve Malik Eşter Üniversitesi'nde öğretim üyesi olan Muhammedi (50), işe gitmek üzere sokağa çıktığı sırada evinin önünde park etmiş halde bir motosiklete yerleştirilen uzaktan kumandalı bir bombanın patlatılması sonucu yaşamını yitirdi. Tahran Genel Savcısı Abbas Caferi Devletabadi, saldırının sebebi ve hedefinin şimdilik bilinmediğini vurgulayarak, olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü sürdürüldüğünü söyledi.

İran, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ramin Mihmanperest, nükleer fizikçi Prof. Dr. Mesud Ali Muhammedi'nin bombalı saldırıda öldürülmesinin arkasında ABD ve İsrail'in bulunduğunu söyledi ve saldırıyı şiddetle kınadıklarını söyledi. ABD ise İran'ın iddialarını reddetti.

Öte yandan, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ramin Mihmanperest, geçen yaz Irak sınırından İran topraklarına giren Shane Bauer, Sarah Shourd ve Josh Fattal adlı Amerikalıların en kısa sürede 'casusluk suçundan' yargılanmaya başlanacaklarını söyledi.

Reformcu Musavi'nin Destekçisiydi

İran Devlet Televizyonu'nun '1979 Devrimi'nin sıkı destekçisi' olarak tanımladığı Prof. Dr. Mesud Ali Muhammedi'nin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde muhalif aday Mir Hüseyin Musavi'ye destek veren 240 üniversite öğretim üyesinin arasında yer aldığı belirtildi. Muhammedi'nin görev yaptığı Tahran Üniversitesi, muhalefete destek veren öğrencilerin gösteri yaptığı merkezlerden biri olarak biliniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder