11 Şubat 2010 Perşembe

Vatandaşa bufalo eti yedireceklerdi


At eti, eşek eti derken bir bu eksikti. Depoda yapılan baskında şoklanmış paketler halinde 1.5 ton kaçak bufalo eti ele geçirildi.
Gaziantep'in Şehitkamil Belediyesi Zabıta Gıda kontrol ekipleri ve Tarım İl Müdürlüğü gıda kontrol ekiplerinin ortaklaşa yaptığı operasyonda Hindistan'dan alınarak Suriye üzerinden Türkiye'ye kaçak getirilen 1.5 ton bufalo eti ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre Zabıta ve Tarım Müdürlüğü ekipleri, yapılan çalışmalar sonucunda soğuk hava deposuna baskın yaptı. Depoda yapılan aramalarda şoklanmış paketler halinde 1.5 ton kaçak bufalo eti ele geçirdi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, başarılı bir operasyonla halkın sağlığını tehdit edecek etlerin ele geçirildiğini belirterek, "Şehitkamil Belediyesi zabıta gıda kontrol ekipleri, Tarım İl Müdürlüğü ve Jandarma ekipleri ortak bir operasyon yapmıştır. Etlerin piyasaya sürülmeden yakalanması bizim için çok önemliydi. Halkın sağlığını koruma noktasında hiçbir zaman taviz vermeyeceğiz. Özellikle gıda konusunda son derece hassas davranıyoruz. Bundan sonraki

süreçte de gerek et ve et ürünleri gerekse diğer gıda ürünleri konusundaki hassasiyetimiz artarak devam edecektir" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder