11 Şubat 2010 Perşembe

AK Parti'li Şahin'den itiraf gibi açıklama


Kadın hakları konusunda Türkiye çok büyük adımlar attı. Ancak uygulamada durum böyle mi?
AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Fatma Şahin ''Şu anda evlilik içi tecavüzün bile ceza olarak görüldüğü bir Türk Ceza Kanunu var. Bu gelinen nokta çok önemli bir nokta ama bu teoride yaşadığımız başarıyı pratiğe dönüştürebilme noktasında hala zihinsel dönüşümlerde yaşadığımız sıkıntı var'' dedi.

Şahin, parti genel merkezinde, AK Parti Genel Merkez Kadın Kollar Başkanlığı tarafından düzenlenen ''Fırsat Eşitliği Atölye Çalıştayı''nın açılışında yaptığı konuşmada, 'Şiddet', 'İstihdam', 'Fırsat Eşitliği' ve 'Medya' ana başlıkları adı altında 4 çalıştay yapmayı hedeflediklerini söyledi. Bu çalıştaylardan ikisinin gerçekleştirdiklerini anımsatan Fatma Şahin, ''Amacımız Avrupa Birliği'ne (AB) girmiş tam demokratik, laik ve hukuk devleti ile yönetilen bir Türkiye'' dedi.

Kadınsız demokrasinin olmayacağını ifade eden Fatma Şahin, Cumhuriyet'in 100. yılına gidilen süreçte kadının yaşam kalitesini yükseltmek gerektiğini kaydetti.

Şahin, amaçlarının bu toplantıların sonunda bir eylem planı oluşturmak olduğunu belirterek, ''Hükümet olarak mazeret üretemeyiz, sorunların hepsi bizim sorunumuz, çözmek noktasında hepimize düşen neyse de yapmak durumundayız, en büyük irade bizim irademiz olacak. Buradan aldığımız bilgiler doğrultusunda hangi kuruma ne iş düşüyor, hangi bakanlığın bundan sonraki süreçte ne yapması gerekiyor, bunları sayın Başbakanımıza bir rapor hazırlayacağız'' diye konuştu.

Kadın bu ülkenin hamurunda, mayasında, kalkınmasında yer aldığını anlatan Fatma Şahin, gelinen nokta açısından 2002'yi 2010 ile kıyasladıklarında çok önemli yasal düzenlemelerin hep birlikte başarıldığının görüleceğini söyledi.

Türk Ceza Kanunu'nun yasalaşması sürecinde sivil toplum örgütlerinin büyük katkı sağladığını ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

''Şu anda, evlilik içi tecavüzün bile ceza olarak görüldüğü bir Türk Ceza Kanunu var. Bu gelinen nokta çok önemli bir nokta ama bu teoride yaşadığımız başarıyı pratiğe dönüştürebilme noktasında hala zihinsel dönüşümlerde yaşadığımız sıkıntı var. Hala çok ciddi bir erkek bakış açısıyla karşı karşıyayız ve hala aşmamız gereken çok ciddi problemlerimiz var bunları yok sayamayız.''

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder