11 Şubat 2010 Perşembe

Hırsızlar talihsiz adamı mucit yaptı


Van'da iş yerinden 7 kez cep telefonu çalınan Müslüm Çelik isimli vatandaş, sonunda kendine bir çözüm buldu.
Fuat Pasajı'nda e-mobile isimli toptan ve perakende cep telefonu ile kontör satışı yapan Müslüm Çelik isimli esnaf, iş yerinde sık sık yaşanan hırsızlıktan bıkınca kendi imkanları dahilinden teknolojiden yararlanarak yeni bir yöntem geliştirdi.

İş yerinde değişik zamanlarda 7 kez cep telefonu çalınan Çelik, www.imebank.com adında bir internet sitesi kurdu. Yaklaşık 7 ay önce kurduğu ve Türkiye'nin her yerinde ücretsiz olarak girilebilen siteye şimdiye kadar 10 bin civarında kişinin girerek kayıp cep telefonu başvurusu yaptığını anlatan Çelik, "Bizim kurduğumuz site 2 ayrı bölümdün oluşuyor. Birinci bölüm telefonu çalınan veya kayıp olan kişi ya da kurumun kişisel bilgilerini kapsıyor.

İkinci bölümü de ise çalınan telefonun IMEI numarası gibi özellikler yer alıyor. İkinci el cep telefonu alan bir kişi hemen siteye girerek telefonun IMEI numarasını yazarak sorgulama yaptığı zaman aldığı telefon eğer çalıntı değilse 'Kayıt bulunamadı' deniliyor, yok çalıntı telefon ise kime ait olduğu, nerede ve ne zaman kaybolduğu gibi bilgiler ekrana geliyor. İkinci el cep telefonu alan vatandaş böylelikle çalıntı mal almaktan kurtulmuş oluyor. Henüz yeni olan sitemizin tanıtılmasıyla birlikte çalıntı cep telefonu alan vatandaşların sayısından da bir düşüşün olacağına inanıyoruz" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder