11 Şubat 2010 Perşembe

Saldırı olursa İsrail haritadan silinir


İsrail ve ABD İran'a baskıyı her geçen gün artırıyor. Ahmedinecad tehditlere boyun eğmeyeceklerini ilan etti.
İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, İsrail İsrail'in Gazze ve Lübnan hezimetlerini telafi etmek amacıyla bir savaş arayışında olduğunu belirtti.

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ı arayan Ahmedinejad, 'bölgede olası bir askeri müdahale durumunda Siyonist rejimin sonsuza dek ortadan kaldırılması gerektiğini' söyledi.

İran resmi medyasının haberine göre dün akşam Esad'ı arayan Ahmedinejad, İsrail'in Gazze'de ve Lübnan'da Hizbullah'a karşı hezimetini telafi etmek için bir yol arayışında olduğunu söyledi. Ahmedinejad, "Siyonist rejim eğer bu hatasını tekrarlayıp askeri bir müdahalede bulunursa, kendisine en sert bir şekilde karşılık verip, sonsuza dek Siyonist rejime son vermek gerekir. İsrail şunu iyi bilmeli ki İran; Suriye, Lübnan ve Filistin'in yanında olmaya devam edecektir." dedi.

İsrailli yetkililer daha önce yapılan açıklamalarda askeri bir operasyon düzenleyerek, İran'ın nükleer tesislerini vurma tehdidinde bulunmuştu.
Bu arada Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Lübnan eski Cumhurbaşkanı Emil Lehhud'u kabulünde yaptığı açıklamada İsrail'in Lübnan'a müdahalesi durumunda Suriye'nin halkı ve devletiyle Lübnan'a destek olacağını vurguladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder