11 Şubat 2010 Perşembe

Korkutan mail


Sakın aramayın. Yoksa kimlik bilgileriniz ellerine geçer, başkalarının yaptığı konuşmalar sizin cebinizden ödenir"


BEGÜM ÇELİKKOL / HABERTURK.COM

İnternet üzerinden tedirgin edici mail iletileri yine gelmeye devam ediyor. Daha önce kanser yapıcı gıdalardan, kontör uyarılarına kadar gelen uyarılara bir yenisi daha eklendi. İletide yazan uyarı da bir hayli ilginç: "Eğer bu numarayı ararsanız kimlik bilgilerinize ulaşılacak"

Uyarıyı yapan kurum olarak da İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü olarak belirtiliyor.

"KONUNUN BİZİMLE İLGİSİ YOK"

Konuyla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü'nü aradık ve olayın aslını sorduk. Yetkililer kurumun bu iletiyle uzaktan yakından ilgilerinin olmadığını söyleyerek, "Bu ileti mailden maile dolaşıyor. Bizimle ilgisi yok. Emniyetten de aradılar onlara da gereken bilgi verildi" açıklamasını yaptılar.

İŞTE O MAİL:

UYARI: SAKIN BU NUMARAYI ARAMAYIN !

"İnternet ortamında dolaşan o mesaj şu: "Eğer; birisi sizi cep telefonunuzdan arayarak 'ESAT' veya 'ERICAL' adlı bir firmadan arıyoruz telefonunuzu kontrol etmek zorunda oldugunu ve bunun için ' 9090' ı aramanızı söylerse telefonunuzu derhal kapatın ve söylenen numarayı sakın aramayın. Söz konusu numarayı çevirmeniz, karşınızdaki bu sahsın sizin bütün kimlik bilgilerinize ulaşmasını ve yapacağı tüm telefon görüşmelerini sizin hesabınıza geçirmesini sağlayacktır! Lütfen, güç durumda kalmamaları için, bu notu yakin dostlarınıza da ulaştırarak onları da bilgilendirin

İstanbul Büyükşehir Belediyesi
Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü"

YAZAN NUMARA ARANDIĞINDA NE ÇIKIYOR?

İletide yazan 9090 numarasını aradığınızda karşınıza bir bayan sesi çıkıyor ve "Özür dileriz. Bu numara aranamamaktadır" cümlesini söylüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder