11 Şubat 2010 Perşembe

Tekel işçilerine Avrupa'dan destek


Tekel işçilerinin Ankara'daki eylemi uluslararası alanda da ses getiriyor. İşçilere son ziyaret Avrupa'dan geldi.
Avrupa Gıda, Tarım, Turizm Sendikaları Federasyonu (EFFAT) Genel Sekreteri Harald Wiedenhofer, eylemdeki Tekel işçilerini ziyaret etti.

Türk-İş yetkilileriyle görüşen Wiedenhofer, daha sonra konfederasyon binası önündeki işçilere hitaben konuştu.

Wiedenhofer, Tekel işçilerinin gerçekleştirdiği eylemin Avrupa'daki en uzun soluklu endüstriyel mücadelelerden biri olduğunu belirterek, uluslararası ve Avrupa sendikal hareketin dayanışmasını bir göstergesi olarak geldiklerini, mücadeleyi desteklemek ve daha neler yapabileceğini sendika yöneticileriyle görüştüğünü söyledi.

Hükümetin aldığı iş yerlerini kapatma kararı ve 4/C uygulamasından rahatsızlık duyduklarını kaydeden Wiedenhofer, hükümeti sendikal haklara saygı duymaya davet etti.

Wiedenhofer, ''Güçlü sendikalar olmadığı sürece güçlü demokrasi olmayacaktır. Sendikalar işçiye sosyal adalet sağlamaktadır. Sendikalar toplumun sosyal bilinç yeridir. Hükümet, sendikalara savaş açmamalıdır. Hükümet, sendikaların bu toplumsal rollerini yerine getirmesini sağlamalıdır. Hükümetinizin bizim Avrupa'da davrandığımız gibi davranması gerekir. Daha çok mücadele için direnmelisiniz. Biz de sizinle direniyoruz. Size söz veriyorum, mücadelenizi kazanmanız için elimizden geleni yapıp, sizi destekleyeceğiz. Bu sadece sizin değil hepimizin ortak mücadelesi'' diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder