11 Şubat 2010 Perşembe

Dikkat! Şemsiyesiz sokağa çıkmayın


Meteorolojiden yapılan uyarıya göre, Türkiye'nin batı kesimleri Orta Akdeniz'den gelen yeni bir ve yağışlı havanın etkisine girecek.
Hava sıcaklığı, güney, iç ve doğu bölgelerde 2 ila 4 derece, Marmara ile Batı Karadeniz’de 6 ila 8 derece artarak, mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

Rüzgar genellikle güney, Marmara’da kuzey ve doğu zamanla güneydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette zamanla batı kesimlerde kuvvetli (40-60 km/s), güneybatı kesimlerde fırtına (60-80 km/s) şeklinde esecek.

-UYARILAR-

Rüzgarın, batı bölgelerimizde kuvvetli (40-60 km/s), güneybatı kesimlerde fırtına (60-80 km/s) şeklinde esmesi beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuz şartlara (çatı uçması, ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler v.b.) ilgililerin ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olunması istendi. Türkiye’nin doğu kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don hadisesi beklendiğinden, başta sürücüler olmak üzere, ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması konusunda uyarıda bulunuldu.

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olması konusunda uyarı yapıldı.

-BÖLGELERDE HAVA-

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden yapılan tahminlere göre bölgelerde hava şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Rüzgarın akşam saatlerinden itibaren kuvvetli olarak (40-60 km/s) esmesi bekleniyor. Sabah saatlerinde Edirne, Kırklareli, İstanbul ve Bilecik çevrelerinde hafif buzlanma ve don olayı görülecek.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Rüzgarın güney yönlerden kuvvetli (40-60 km/s), Güney Ege kıyılarında fırtına (60-80 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor. Sabah saatlerinde iç kesimlerde hafif buzlanma ve don olacak.

AKDENİZ: Çok bulutlu, Antalya, Isparta, Burdur, Hatay ve Osmaniye çevreleri aralıklı, Kahramanmaraş çevreleri öğle saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Rüzgarın bölgenin batısında öğle saatlerinden sonra güney yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) Antalya’nın kıyı kesimlerinde fırtına (60-80 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Çok bulutlu, kuzey ve batısı (Ankara, Yozgat, Kırıkkale, Kırşehir, Eskişehir, Konya) yağmurlu geçecek. Rüzgarın akşam saatlerinden itibaren güney yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı görülecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra yağmurlu geçecek. Rüzgarın gece saatlerinden sonra güney yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor. Sabah saatlerinde iç kesimlerde hafif buzlanma ve don olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Samsun, Amasya, Tokat ve Ordu çevreleri yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Ardahan, Kars, Ağrı, Iğdır ve Van çevreleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Bölgenin kuzey ve doğusunda kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması istendi.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, Gaziantep ve Kilis çevreleri akşam saatlerine kadar, Adıyaman çevreleri öğle saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder