29 Ocak 2010 Cuma

Mantığı zorlayan iki intihar!


Amirallere suikast soruşturmasında ikinci kez gözaltına alınmak üzereyken intihar eden Deniz Yarbay Ali Tatar ve evinin balkonundan atlayarak intihar eden emekli Albay Belgütay Varımlı'nın isimleri Poyrazköy İddianamesi'nde geçiyor.

Varımlı ordudaki yolsuzluklarla ilgili ifadesini değiştirmesi için baskı yapılması gereken isim olarak gösteriliyor.

Yarbay Ali Tatar Poyrazköy'deki kazılarda bulunan mühimmatla ilgili tutuklanmıştı. İtiraz üzerine serbest bırakılmış, kısa bir süre sonra savcı yeniden yakalanmasını istemişti. Polisler Deniz Yarbay Ali Tatar'ın evinde yakalama emrini tebliğ etmişti.

Tatar, "Hazırlanıp geliyorum" demiş ve odasına girdiğinde silahla intihar etmişti.

Amirallere sikast soruşturmasında ele geçirilen belgelerde Ali Tatar'ın adının yanında kurye tanımlaması bulunduğu iddia ediliyor.

Tatar bir başka belgedeyse "irtibata geçilecek kişi" diye tanımlanıyor.

Evinin balkonundan atlayarak intihar eden ve ölümündeki sır perdesi hala aralanamayan emekli Albay Belgütay Varımlı'nın adı da son iddianamede yer alıyor.

Varımlı, Milli Savunma Bakanlığı Teftiş Heyetleri Kurulu Eski Başkanı'ydı. TSK içindeki yolsuzlukları dönemin Genelkurmay Başkanı'na bizzat ilettiği iddia ediliyordu.

Belgütay Varımlı, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı İlhami Erdil'in 2005 yılında rütbelerinin sökülerek 2 yıl 6 ay hapse mahkum edildiği davada da ifade vermişti.

Poyrazköy tutuklusu emekli Binbbaşı Levent Bektaş'tan ele geçirildiği belirtilen bir DVD'de "gündemlerim" adlı dosya içerisinde "Belgütay Varımlı ile konuşmasının içeriğini değiştirmesi için görüşelim " ifadesinin yer aldığı iddia ediliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder