29 Ocak 2010 Cuma

Ankara'da çete operasyonu: 65 gözaltı


Ankara Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerin gerçekleştirdiği iki operasyonda, 65 kişi gözaltına alındı.

Sorgusu tamamlanan zanlılardan 43'ü serbest bırakılırken, 22'si adliyeye sevk edildi. Zanlılarla birlikte çok sayıda silah ele geçirildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri, bir istihbaratı değerlendirerek Sincan'da ''çıkar amaçlı suç örgütü kurarak kumar oynattıkları kişilerden zorla para tahsilatı yaptıkları'' iddia edilen bir grubu ortaya çıkardı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda gruba yönelik yaklaşık 3 ay süren projeli bir çalışma başlatıldı. Yapılan çalışmaların ardından örgüt yöneticiliğini Ramazan Ç'nin yaptığı bildirilen 22 kişi yakalandı.

Gözaltına alınan kişilerin, ''Sincan'da toprak zengini olan vatandaşları eğlence merkezlerine götürdükleri, alkollü olan bu kişileri daha sonra kumar oynatarak borçlandırdıkları ve zorla para tahsilatı yaptıkları'' kaydedildi.

Zanlıların, ''ayrıca bölgelerinde kendilerine rakip olarak kumar oynattığı iddia edilen Deniz Kartal'ı öldürdükleri, borcu bulunan kişilerin iş yerlerini kurşunladıkları ve teşekkül oluşturarak kumar oynattıkları'' öne sürüldü.

Bu çalışma sırasında söz konusu kişilere silah temin ettikleri belirtilen bir ''silah kaçakçılık grubu'' da ortaya çıkarıldı.

Söz konusu kişilere yönelik gerçekleştirilen operasyonda da liderliğini Önder Y'nin yaptığı bildirilen 43 kişi gözaltına alındı.

İki gruba yönelik operasyonlarda, 8 adet değişik çap ve modelde tabanca, 5 av tüfeği, 5 gaz tabancası, 200'e yakın tabanca ve av tüfeği mermisi, 1 çelik yelek, 1 el dedektörü, 1 dürbün, 3 el telsizi, 1 kılıç, 20 gram hint keneviri bitki kırıntısı, çok sayıda çek senet, alacak verecek hesaplarının tutulduğu ajanda ele geçirildi.

Emniyette sorgusu tamamlanan zanlılardan 43'ü serbest bırakılırken, 22 kişi adliyeye sevk edildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder