29 Ocak 2010 Cuma

Bölge bölge hava durumu


Ülkemizin büyük bölümünde görülecek yağışların, İzmir, Aydın, Muğla ve Antalya'da kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey ve batı bölgelerde hissedilir derecede (4 ila 6 derece) olmak üzere ülke genelinde artacak.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı (Lodos), öğle saatlerinden itibaren Marmara'nın kuzeyinde kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, ülkemizin güneybatı kesimlerinde yer yer kuvvetli olarak esecek.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların İzmir, Aydın, Muğla ve Antalya çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, taşkın v.b.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Ülkemizin kuzey, iç ve doğu bölgelerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Çok bulutlu, bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak, Edirne ve Kırklareli çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde olacak. Sabah saatlerinde Trakya'da buzlanma ve don olayı bekleniyor.

EGE: Çok bulutlu ve yağışlı geçecek. Yağışlar; kıyılarda sağanak ve gökgürültülü sağanak, iç kesimlerde yağmur, sabah saatlerinde Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde olacak. Yağışların; İzmir, Aydın ve Muğla çevrelerinde kuvvetli olması tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak çevrelerinde hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AKDENİZ: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; kıyılarda sağanak ve gökgürültülü sağanak, bölgenin batısının iç kesimlerde yağmur, doğusunun iç kesimlerinde karla karışık yağmur şeklinde olacak. Yağışların; Antalya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, Eskişehir ve Ankara ile akşam saatlerinde bölgenin doğusu (Yozgat, Nevşehir, Sivas, Kayseri, Aksaray, Niğde, Karaman) yağışlı geçecek. Yağışlar yağmur ve karla karışık yağmur, Sivas ve Kayseri çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde sabah saatlerinde, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde ise sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinde muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güney ve batısı (Malatya, Elazığ, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Van, Bitlis, Şırnak, Hakkari) kar yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde kuvvetli olmak üzere, bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, öğleden itibaren bölgenin batısı, gece saatlerinde ise bölgenin doğusu yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle yağmur, yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde olacak. Sabah saatlerinde bölge genelinde, gece saatlerinde bölgenin kuzeyinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder