29 Ocak 2010 Cuma

Emek dünyasında grev hazırlığı


Türk-İş 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak emekçilerin 3. Şubat'ta genel greve gideceğini ifade etti.


Büyükkucak, DİSK, KESK, Kamu-Sen, İstanbul Eczacılar Odası ve İstanbul Diş Hekimleri Odasının temsilcileriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, TEKEL işçilerinin içine düştüğü durumun sorumlusunun, AK Parti hükümetinin uyguladığı ekonomik politikaları olduğunu öne sürdü.

Bu ekonomik politikanın işçiye, emekçiye, emekliye açlığı, gençliğe işsizliği, bütün emek dünyasına yoksulluğu ve sendikasızlığı dayattığını ileri süren Büyükkucak, emekleriyle kazandıkları emeklilik haklarının, iş güvencelerinin, sigorta ve sendika haklarının bir bir ellerinden alınmaya çalışıldığını iddia etti.

TAŞERONLAŞMAYA SON VERİLSİN


"TEKEL işçisinin de TEKEL ile dayanışma içinde olan kendilerinin de tek isteklerinin TEKEL işçisini ve işçi sınıfını ücretli köleliğe mahkum eden 4-C uygulamasını ve taşeronlaşmaya son verilmesi olduğunu" ifade eden Büyükkucak, şunları kaydetti:

"AKP hükümeti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eğer işçilerin ve konfederasyonlarımızın taleplerini hafife alıp bizi oyalayıp aldatmaya kalkar ya da tekel işçisine ilk günkü gibi müdahale etmeye kalkarsa ne olur? İşte dünyanın yerinden oynayacağı gün gelmiş demektir. Bu nedenle bizler 6 konfederasyon ve onlara destek veren meslek odaları, kararlı bir yanıt vermekten çekinmeyecektir. Bütün emek dünyası, her gün bir yenisi katılarak genişleyen cephesi ve bileşenleriyle 3 Şubattaki genel eylem ve grevine hazırlanmaktadır."

BAŞKAN İLE TABAN AYNI DÜŞÜNCEDE


"Bütün emek dünyasını 3 Şubattaki eyleme ve greve çağırdıklarını" kaydeden Büyükkucak, "Hükümet, TEKEL işçilerinin onay vereceği bir çözümü hayata geçirmediği sürece bizler 3 Şubat günü iş yerlerinden, mahallelerden saat 13.00'de Saraçhane parkında olacak şekilde yürüyüp geleceğiz. Haklarımızı aramak için 3 Şubatta genel eylem ve grevde olacağız" dedi.

Bir gazetecinin, "Türk-İş Başkanı ile Türk-İş'in tabanı, genel grev konusunda hem fikir mi?" sorusu üzerine Büyükkucak, TEKEL ile ilgili gelinen nokta menfi olduğu takdirde genel grev kararının zaten Türk-İş Başkanlar Kurulu kararı olduğunu söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder