19 Aralık 2009 Cumartesi

Su baskınına uğrayan İstanbul Otogarı'nda zarar milyon TL ile ifade ediliyor


Sağanak yağıştan en fazla olumsuz etkilenen Büyük İstanbul Otogarı'nın esnafı su baskınlarından büyük maddi zarar gördü. Zararın boyutunun milyon TL'lerle ifade edildiğini belirten çoğu oto yedek parça satan esnaf, hiçbir yetkilinin kendilerine yardım için gelmemesinden yakındı.

Öğle saatlerinde bastıran sağanak nedeniyle İstanbul'da birçok ev ve iş yerini su bastı. Esenler'deki Büyük İstanbul Otogarı ise selden büyük zarar gördü. Otogarın altından geçen kanalizasyon boruları tıkanınca otogarın altındaki rögar kapakları patladı ve otogarın altında yaklaşık 1,5-2 metrelik su birikintileri oluştu. Birçok araç ve şehirlerarası otobüs sular altında kaldı. Suda mahsur kalan birçok kişi itfaiyenin botlarıyla kurtarıldı. Selde ölen ya da yaralananın bulunmaması herkesi sevindirirken, otogarda milyonlarca liralık maddi hasar meydana geldi. Otogarın alt katında en çok yedek parça satan esnafın bulunduğu ve bu malzemelerin sular altında kaldığı öğrenildi.

Kanalizasyon borusunun patlamasıyla otogarın bir anda sular altında kaldığını belirten Rasim Tarı, "Bütün eşyalarımız sular altında kaldı. Biz olay yerine botla gelen itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldık." dedi.

Sel nedeniyle otogarda milyon TL'lik hasar meydana geldiğini anlatan Hakan Demir "Ben en az 20 aracın sular altında kaldığını gördüm. Hasar çok büyük. Şu ana kadar hiçbir yerden bize yardım için gelmediler. Perişan haldeyiz" diye konuştu.

Zararlarının çok büyük olduğunu ifade eden Taner Işık, "Faturalı birçok malzememiz sular altında kaldı. Hiçbir resmi makamdan bizi ziyaret eden olmadı. Otogarın ismi Esenler Otogar diye geçiyor. Ancak, otogarın bir kısmı Esenler'e, bir kısmı Bayrampaşa'ya bağlı. Herkes topu birbirine atıyor. Olay yerine itfaiye geldi. Ama itfaiye de belli yere kadar ilerleyebiliyor." ifadelerini kullandı. (CİHAN)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder