14 Aralık 2009 Pazartesi

Microsoft'tan hızlı format


Microsoft'tan veri depolamayı ve aktarmayı bütün cihazlarda inanılmaz coşturan yeni bir format...
Microsoft, Extended File Allocation Table (exFAT) teknolojisi için yeni bir lisans programı duyurdu.

Microsoft'un dosya sisteminin en son sürümü olan exFAT, depolanabilen dosya boyutu konusunda muazzam bir ilerleme kaydediyor. Farklı tüketici elektroniği araçlarında dosya boyutunda sunduğu imkanlar kadar, dosyaların erişim hızında da artış sağlıyor.

Microsoft'tan David Kaefer "Zengin ses ve video dosyalarının kullanımında büyük bir patlama oldu. exFAT dosya dürü, hızlı ve güvenilir ses ve video depolanmasında ve aktarılmasında ideal bir çözüm sunuyor. Windows 7'de yer alan önemli bir teknoloji. Şimdi bu teknolojiyi yeni bir lisanslama programıyla endüstrinin kullanımına sunuyoruz. İş ortaklarımızı bu teknoloji kullanan cihazlar yapmaya teşvik ediyoruz ve bu yönde yardımcı oluyoruz" dedi.

exFAT, eski FAST dosya sisteminin yeni sürümü. Flash belleklerdeki 32GB limitini 256 terabyte'a çıkartıyor. Secure Digital Extented Capacity (SDXC) kartlar şimdi 300MBps veri aktarım hızı potansiyelini değerlendirebiliyor.

SD Association'dan James Taylor "exFAT dosya sistemi büyük hacimli depolama araçlarını, büyük dosyaları desteklediği gibi disk üzerinde daha iyi bitişik sıralama sunuyor" diyor. Ayrıca "SD Association'un SDXC spesifikasyon planlarını da destekliyor. Bu sayede tüketicilere daha hızlı veri transferi, çok büyük dosya desteği ve cihazlar arasında pürüzsüz taşınabilirlik sunacak. Bu teknolojiyi cihazlarımızda kullanmak için sabırsızlanıyoruz"

Microsoft exFAT lisanslama programıyla birlikte Sony, Canon ve Sanyo gibi dünya devleriyle çoktan antlaşma imzaladı. SanDisk de exFAT dosya sisteminin yeni ekstra kapasiteye sahip depolama araçlarında kullanımını destekliyor. Böylece Microsoft'un yeni formatı inanılmaz bir başarı ve yaygınlık kazanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder