14 Aralık 2009 Pazartesi

Olağanüstü hal, hatta sıkıyönetim altan alta pişiriliyor


Ulusal Stratejik Araştırmalar Kurumu (USAK) Başkanı Sedat Laçiner, sokak eylemleriyle altan alta olağanüstü halin, hatta sıkıyönetimin pişirildiğini belirtti. Demokratik Toplum Partisi (DTP)'nin "İrade İmralı'da" dediği gün aslında kendisini kapatıp sine-i PKK'ya döndüğünü savunan Laçiner, 'Danıştay saldırısı'yla, 'Sarıkız'la, 'Muhtıra'yla, 'Islak İmza'yla ve daha birçok denemeyle başarılamayan iç savaşın hedeflenmeye çalışıldığını kaydetti.

USAK'ın resmi internet sitesinde "Hedef İç Savaş" başlığıyla bir yazı kaleme alan Laçiner, dikkat çekici ifadeler kullandı. Terör örgütü PKK'nın Demokratik Açılım'ı iyi bir fırsat olarak gördüğünü dile getiren Laçiner, "İşin içinde Öcalan da var mı, bilemiyorum. Fakat ortada en az iki irade olduğu açık. Öcalan dışarı çıkmak için ne istense yapacak haldeyken örgüt onun bu halinden de, Türkiye'nin demokratikleşme arzusundan da yararlandı. Açılım'ın neredeyse tamamen DTP üzerine kurulmuş olması bu açıdan örgüt için bir şans oldu. Açılım biraz ilerleyince DTP'ye yerleştirilmiş derin PKK devrye girdi ve partinin iradesini tamamen ellerine aldı. Partiyi kapattırmak ve sokakta kaos için ellerinden geleni yaptılar. Bu anlamda DTP 'irade İmralı'da dediği gün aslında kendisini kapatmış ve sine-i PKK'ya dönmüş, ya da döndürülmüş oldu." görüşlerine yer verdi.

Kapatmadan sonra bazı DTP'lilerin açıklamalarının derin PKK'nın konuşmalarına benzediğini savunan Laçiner, Öcalan değil, derinlerden, bazı yerlerle de teması olan aslında pek de bilinmeyen bir PKK'nın konuştuğuna işaret etti. "Üstelik bu PKK hiç de Kürtçü görünmüyor. Derdi ne Kürtler ne de Kürtçülük. Türkiye'nin Kürt sorununda en ılımlı olduğu noktada her şeyi göze almış ya da aldırılmış bir örgüt var karşımızda." diyen Laçiner, "Görünen o ki PKK hedefe kilitlenmiş durumda ve hedefte de iç savaş var. Sokaklar ne kadar kana bulanırsa, Kürtler ile Türklerin arasının o kadar çatırdayacağı hesap ediliyor. Uçurumun kenarından dönen bir terör örgütü böylece can bulacak. İstanbul, Diyarbakır vs. kana bulandıkça örgütün eylem yapmasına bile gerek kalmayacak. Diğer taraftan sokaklarda PKK'yı aşan işler oluyor. Altan alta olağanüstü hal, hatta sıkıyönetim pişiriliyor. Andıçlarda, planlarda yapılamayan işler oluyor şu anda. Türkiye bir şeylere hazırlanıyor. Görünürde PKK var, hedefte ise Türkiye. Sürecin iki sigortası var demiştik, Hükümet her iki sigortayı da gevşek tuttu. Ve olan oldu, gevşek hatlar üzerinden gelen akım 2002'den bu yana gelen en ölümcül akım oldu. Danıştay Saldırısı'yla, 'Sarıkız'la, 'Muhtıra'yla, 'Islak İmza'yla ve daha birçok denemeyle başarılamayan gümbür gümbür geliyor. Hedef iç savaş, kanlı bir iç savaş." ifadelerini kullandı.
(CİHAN)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder