14 Aralık 2009 Pazartesi

Mucize dördüzler, annelerinin sevgisiyle hayata tutundu


Konya'da tüp bebek yöntemiyle Hatice-Mehmet Erkal Özkan çiftinin, tüp bebek yöntemiyle dünyaya gelen dördüzleri, anne sevgisi ve fedakârlığı sayesinde hayata tutundu.

Eşinin hamile kaldığı haberinin sevincini yaşayamadan işinden çıkartılan baba Mehmet Erkal Özkan'a dördüzleri uğurlu geldi. 8 ay işsiz gezen baba ve anneyi, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan üniversitede işe yerleştirdi.

Prematüre doğdukları için yoğun bakımda 53 gün tutulduktan sonra ailesine verilen dördüzler neredeyse 3 aylık oldu. Doğduklarında 1'er kilo olan Özkan bebekler, şu an 4'er kiloya ulaştı. Dördüzler, gündüzleri büyükanneleri tarafından; geceleri de anne babasınca bakılıyor. Bayram öncesine kadar işsiz oldukları için çocukların ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çeken ve birçok yere mama ve bez yardımı talebinde bulunan çifte Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan yardım elini uzattı.

Rektörün devreye girmesiyle işe yerleşen Özkan çifti, gündüzleri üniversitede geceleri de evde mesai yapıyor. Dördüzlere gündüzleri babaanne, anneanne ve dedeler bakarken geceleri ise görevi anne-baba devralıyor. Dördüzleri gece saat 3'e kadar kendisinin; 3'ten 5'e kadar ise eşinin baktığını anlatan Hatice Özkan, "Günlük 3-4 saat uykuyla çocuklarımızı büyütüyoruz; zorluğuna rağmen hiçbir şikâyetimiz yok." dedi.

SPONSORLAR, SÖZLERİNİ YERİNE GETİRMEMİŞ

Öte yandan, doktorların 'dördüz bebek dünyaya getirmeniz riskli, hem kendinizi hem de çocukları tehlikeye atmayın' uyarısına rağmen doğum yapan Anne Hatice Özkan, medyada çıkan 'yardım yağıyor' haberlerine tepki gösterdi.

Dördüzlerin doğumu sonrası medyada haberlerinin yer alması üzerine bazı firmaların, kendilerine mama ve bez yardımında bulunacaklarını açıklamalarına rağmen sözlerinde durmadıklarını anlatan Mehmet Erkal Özkan ise "Neyse ki ikimiz de işe girdik. Şu an çocuklarımıza bakabilecek maddi gücümüz var. Rektörümüze çok teşekkür ediyoruz. Bir ecza deposu firması bize yardımını sürdürüyor. Onun dışında hiçbir yardım yapılmadı. Sadece bizi ekranda görünce reklam için televizyonlara çıkanlar verdikleri sözlerinde durmadılar. Bazı televizyonların da dördüzlere yardım yağıyor yönündeki açıklamaları gerçeği yansıtmıyor." ifadelerini kullandı.

Dördüzlerin, aylık mama ve bez masrafının 600 TL olduğunu aktaran aile, bebeklerin çok uysal olduklarını açıkladı. Birlikte uyuyup birlikte uyanan hatta birlikte ağlayan bebekler anne ve babalarının işe yerleşmesiyle bez ve mama sıkıntısından kurtuldu. Mehmet Erkal Özkan, "İlk zamanlar masraflarını karşılamada aşırı zorlandık. Prematüre oldukları için bir kutu mamaları 40 TL idi. Büyüdükçe mamaları ucuzladı ancak ilk zamanlar; nazımız geçen arkadaşımıza; eşimize dostumuza "Çocuklara eşya almayın; gelirken mama ya da bez getirin" ifadelerini kullandı. Özkan çifti, "Onlar bizim gözümüzün nuru; Allah'ın emaneti. Onlara gözümüz gibi bakacağız" dediler. (CİHAN)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder