14 Aralık 2009 Pazartesi

PKK'nın ablası yakalandı


PKK'nın ablası yakalandı
İstanbul'da 8 ayrı olaya karışan PKK'nın ablası olarak bilinen kadın zanlı yakalandı
İstanbul'da 4 ay içinde aralarında Zeytinburnu CHP ilçe binasının önüne bomba konulması olayının da yeraladı 8 olaya karıştığı tespit edilen PKK üyesi 1'i kadın 7 kişi yakalandı. Kadın zanlı H.D'nin İstanbul Üniversitesi birinci sınıf öğrencisi olduğu, Kandil'de bir ay bomba eğitimi aldığı, kendisine “Abla” diye hitap eden 6 gence de molotof atma ve bombalama olaylarının talimatlarını verdiği belirtildi.

8 AYRI OLAYA KARIŞTIĞI TESPİT EDİLDİ
İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü yetkililerinin verdiği bilgiler doğrultusunda Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Bağcılar ve Zeytinburnu'nda tespit ettikleri adreslere operasyon düzenledi. Baskınlarda bölücü terör örgütü PKK üyesi 1'i kadın 7 kişi gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen bu kişilerin Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık aylarında molotof atma, korsan gösteri ve bombalama olmak üzere 8 ayrı olaya karıştığı belirlendi. Karıştıkları olaylar arasında 5 Aralık 2009 günü CHP Zeytinburnu İlçe Başkanlığı binasının önünde araca bomba bırakılması da bulunuyor. Bu saldırının CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen’in, Dersim'le ilgili konuşması nedeniyle gerçekleştirildiği bildirildi.

H.D.'YE ABLA DİYORLARDI
H.D, kısa bir süre önce gittiği Kandil'de bomba üzerine eğitim aldı. Bir ay süren eğitimin ardından molotof olaylarında görevlendirilmek üzere İstanbul'a gönderildi. H.D. de kendisine teslim edilen tekstil atölyelerinde çalışan gençlere bomba ve molotof atılması hakkında bilgi verdi. Gözaltındaki gençlerin ‘Abla’ diye hitap ettikleri H.D'nin talimatları doğrultusunda il genelinde olaylara karıştıkları belirtildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 7 zanlı Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder