10 Mart 2010 Çarşamba

Grizu faciasında yaralanan 2 madenci öldü


Hastanede yaralı olarak tedavileri süren 2 madencinin daha hayatını kaybettiği bildirildi. Böylece faciada ölen işçi sayısı 16'ya yükseldi.
Balıkesir'in Dursunbey ilçesine bağlı Odaköy'de faaliylet gösteren Şen Madencilik şirketine ait kömür ocağında meydana gelen grizu patlamasında hastanede yaralı olarak tedavileri süren 2 madencinin daha hayatını kaybettiği bildirildi. Böylece faciada ölen işçi sayısı 16'ya yükseldi.


Dursunbey'de 23 Şubat'ta meydana gelen grizu patlaması sonucu yaralanan işçilerden İsmail Yaren (34) dün, Mehmet Davran (32) isimli işçi ise bugün tedavi gördükleri İstanbul Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir gün arayla vefat ettiler. Evli ve biri 8 diğeri 5 yaşında 2 çocuk babası İsmail Yaren'in cenazesi bugün öğleyin memleketi olan Dursunbey'in Taşkesiği köyünde kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenaze namazına Balıkesir Vali Vekili Ali Osman İşsen, Dursunbey Kaymakamı İbrahim Küçük, Dursunbey Belediye Başkanı Mehmet Ruhi Yılmaz, Şentaş Maden İşletmesinin sahibi işadamı Erhan Ortaköylü ile Yaren'in madenci arkadaşları, çok sayıda vatandaş ve Yaren'in yakınları katıldı.

Öte yandan, aynı hastanede tedavi gören yaralılardan Mehmet Davran (32) isimli işçi de bugün hayatını kaybetti. Evli ve 2 çocuk babası olduğu öğrenilen Mehmet Davran'ın cenazesinin Balıkesir'e getirildikten sonra yarın Bigadiç ilçesine bağlı Işıklar köyünde toprağa verileceği bildirildi. Dursunbey'in Göbül köyünden olan Mehmet Davran'ın daha sonra Bigadiç Işıklar'a göç ettiği, ailesinin de burada ikamet ettiği öğrenildi. Grizu faciasında ilk anda maden ocağında 13 işçi ölmüş, 5'i ağır 18 işçi de yaralanmıştı. son iki kişiyle birlikte ölü sayısının 16'ya yükseldiği grizu patlamasıyla ilgili tedavi gören yaralı sayısının da 15 olduğu kaydedildi.

Olayın ardından başlatılan asvcılık soruşturmasında şirket ortakları Erhan Ortaköylü, Nihat Kosova ve Emre Temizer ile yeraltından sorumlu mühendis Halil Karakılıç tutuklanarak Dursunbey Cezaevine gönderilmişti. Mahkeme kalp hastası olan Kosova'yı sağlık riski sebebiyle serbest bırakırken, Ortaköylü için istenen tahliye ve kefalet karşılığı tahliye taleplerini reddetti. Olayla alakalı hazırlanan bilirkişi raporunun açıklanmasının ardından soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısının mahkemeden rapora göre kusuru bulunmayan Erhan Ortaköylü ve Emre Temizer'in tahliyesini talep etmesi üzerine mahkeme bu iki ismi serbest bırakmış, ancak mühendis Halil Karakılıç'ın ise tutukluluğunun devamı kararlaştırılmıştı.

Aynı maden ocağında 1 Haziran 2006 tarihinde meydana gelen grizu patlamasında da 17 işçi hayatını kaybetmişti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder