10 Mart 2010 Çarşamba

Edirne'de kar esareti


Etkili kar yağışı nedeniyle 22 köy yolunun ulaşıma kapandığı Edirne'de, çok sayıda araç karla kaplı yollarda mahsur kaldı.

Etkisini artıran kar yağışı ve tipi nedeniyle Edirne kent merkezinde 8, Lalapaşa ilçesinde ise 14 köy yolu ulaşıma kapandı. Diyaliz hastası olan 40 yaşındaki Havva Dirik'i kent merkezine 12 kilometre uzaklıktaki Karabulut köyünden almaya giden özel bir diyaliz merkezine ait 34 YC 4093 plakalı minibüs, kapanan köy yolunda mahsur kaldı. Hastanın bugün mutlaka diyaliz ünitesine bağlanması gerektiği belirtilince devreye İl Özel İdaresi ekipleri girdi.

İlk olarak bölgeye gelen İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Çetin, içinde bulunduğu 4x4 çeker kamyonetle hastayı almak için yola koyuldu. Ancak kamyonet de karla kaplı yolda ilerleyemedi. Bu sırada yolu açmak için bir greyder geldi. Ancak greyder de kalınlığı 1 metreyi bulan karı kürüyemedi ve devrilme tehlikesi geçirip kara saplandı. Gelen kar püskürtme aracı ile yolun açılması ile 4 saat sonra hastaya ulaşıldı. Kendisini almaya gelen minibüse binen Dirik, yaklaşık 20 dakika sonra diyaliz merkezine ulaşarak, diyaliz cihazına bağlandı.

Sabah saatlerinden bu yana aracın kendisini almaya gelmesini beklediğini belirten Havva Dirik, "Her kış bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Yetkililerin önlem alması gerekiyor. Kendimi hiç iyi hissetmiyorum ve diyalize girmem gerek. Kaç saattir bekliyorum" dedi.

Edirne İl Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Çetin, "Kar yağışı nedeniyle Edirne merkezde 8, Lalapaşa ilçesinde ise 14 köy yolu ulaşıma kapandı. Gördüğünüz gibi kar yağışı devam ediyor. Burada büyük bir yığma yapmış ve burayı geçemiyoruz. Ekipleri bu bölgeye yönlendirdik ve açacağız. B bölgedeki diyaliz hastalarını da hastaneye yetiştireceğiz" diye konuştu.

Öte yandan, Edirne merkeze bağlı 5 köye elektrik verilemiyor. Elektrik arızasını gidermek için bölgeye giden TREDAŞ ekipleri de yolda mahsur kaldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder