10 Mart 2010 Çarşamba

Bu mezarların içi boş!


"Küçük kıyamet" adlı film için hazırlanan mezarlığa kimse dokunamıyor.


Fethiye'nin Kaya köyünde, bir film çekimi için oluşturulan mezarlığı film ekibi yıkmadan gidince köyde ikinci bir mezarlık ortaya çıkmış oldu. Köy sakinleri, mezar yıkmaktan çekindiklerini, bu bölgeye gitmediklerini ve mezarları yıkmadıklarını söyledi.

2006 yılında vizyona giren ve Fethiye'nin Kaya köyünde çekilen "Küçük Kıyamet" adlı film için oluşturulan mezarlık bugün hâla ayakta. Psikolojik gerilim türü olan ve 2006 yılında vizyona giren yönetmenliğini Yağmur ve Durul Taylan'ın yaptığı "Küçük Kıyamet" filmi, büyük Marmara Depremi'nin ardından bir ailenin başına gelenleri anlatıyor. Konusu itibariyle İstanbul'da yaşayan bir ailenin büyük depremin ardından kısa süreliğine Fethiye'de yazlık kiralaması ve burada yaşadıkları korku dolu gecelerin anlatıldığı filmin çekimlerinin çoğu bu mezarlıkta yapıldı. Bölgede çekimlerin tamamlanmasının ardından film ekibi İstanbul'a dönerken köyde film seti olarak kullanılan mezarlık yıkılmamış. O günden bu yana köylülerin mezarlık olduğu için yıkamadığı içi boş mezarlar bugün hâla ayakta.

Köyde ikinci bir mezarlık oluştuğunu söyleyen mahalle sakini 74 yaşındaki Şaziye Kızıl, "Burada film çektiler o zaman bu mezarlık yapıldı. Korku filmiymiş. Burada geceleri çekim yaptılar. Sonra bir gün işlerini bitirip gittiler ancak bu mezarlık öyle kaldı. O günden beri mezar diye mi neden bilmem kimse ne oraya gidiyor ne de yıkıyorlar. Köyde bir mezarlık daha oldu" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder