10 Mart 2010 Çarşamba

Cankurtaran dolap


Elazığ’da dün sabaha karşı meydana gelen 6 büyüklüğündeki deprem nedeniyle 51 kişi hayatını kaybetti, 72 kişi ise yaralandı..Bütün bunların üstüne depremden geriye kalan öyle bir görüntü vardı ki herkes şaştı kaldı..
Elazığ'da, dün meydana gelen, merkez üssü Karakoçan ilçesi Başyurt beldesi olan ve 6.0 büyüklüğündeki depremin ardından Palu ilçesinde 718 evde hasar oluştuğu bildirildi.

Palu Kaymakamı Ayhan Yazgan yaptığı açıklamada, depremden sonra Gökdere bölgesindeki bir evde, deprem sırasında korkarak pencereden atlayan bir kadının belinde problem oluştuğunu, Köklüce köyünde ise 4 kişinin enkaz altından yaralı halde kurtarıldığını, yaralıların durumunun ciddi olmadığını, Elazığ'daki hastanelere kaldırıldıklarını ifade etti.

Yazgan, Beyhan beldesinde 300, en ağır hasarın yaşandığı Köklüce köyü başta olmak üzere 16 köyde 312 hasarlı ev ile Palu merkezinde ise 70'i hafif, 21'i orta ve 15'i ağır olmak üzere 106 hasarlı evle birlikte ilçe genelinde toplamda 718 evde hasar meydana geldiğini dile getirdi.

Kaymakam Yazgan, öncelikle köylere yönelik olmak üzere Türk Kızılayının dağıttığı 650 çadırın jandarma ekiplerince kurulduğunu, Türk Kızılayının imkanlarıyla bin battaniye ve 260 sünger yatak, Kaymakamlıkça da 400 gıda paketi ve bin kişilik kumanyanın depremzedelere dağıtıldığını aktardı.

HÜRRİYET

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder