23 Şubat 2010 Salı

MHP ve CHP iktidarı devirecek


Basından saklanan plana göre ilk seçimlerde AK Parti tek başına iktidar olabilecek milletvekili sayısını yakalayamayacak. Bu durumda akla ilk gelen senaryo...

Düşman kardeşler AK Parti yüzünden birlikte hareket etme kararı aldı.

Son seçimlerde AKP’nin güçlü olduğu bölgelerde birbirlerine açık destek veren MHP ve CHP ilk seçimlerde güçbirliği yapmak için yeni stratejiler geliştiriyor. Her iki partinin de teşkilatlarında son günlerde çok ciddi bir konu dillendirilmeye başladı.

Basından saklanan plana göre ilk seçimlerde AK Parti tek başına iktidar olabilecek milletvekili sayısını yakalayamayacak. Bu durumda akla ilk gelen senaryo AKP ve MHP’nin birlikte kuracakları bir koalisyon hükümeti.

Bir kaç gün önce MHP Liderine sorulan “AK Parti ile koalisyon yapar mısınız” sorusuna verilen “ O zaman gelsin düşünürüz” cevabı da bu görüşü kuvvetlendiriyor.

Ancak isminin açıklanmasını istemeyen teşkilatlarda görevli bir CHP’linin verdiği bilgiye göre MHP ile CHP şimdiden kolları sıvadı. Genel merkezden verilen talimata göre seçimlerin sonrasında MHP ile CHP koalisyon hükümetini kurabilmek için biraraya gelecek.

Bu konuda şimdiden parti teşkilatlarına gerekli bilgiler verilmiş durumda. Teşkilatlar tabanı bu konuda yönlendirmek için emir aldı. Bu doğrultuda hareket eden parti yetkilileri vatandaşı MHP-CHP koalisyonu için hazırlamaya başladı.

Partinin üst düzey yöneticileri ise hangi partinin nerede daha güçlü olduğunu belirliyor. Bu bilgiler ışığında iki parti biraraya gelecek ve seçim öncesinde hangi bölgelerde hangi partinin destekleneceğinin kararı alınacak.

Düşmanımın düşmanı benim dostumdur ilkesi ile hareket edecek iki parti geçmişte yaşadığı her şeyi bir tarafa bırakacak ve AK Parti’yi bitirmek, iktidarını devirmek için güç birliği yapacak.

Bir önceki seçimlerde bunun küçük bir örneğini sergileyen iki parti, bu stratejiyi önümüzdeki seçimlerde yurt geneline yayarak iktidara gelebilmeyi hesaplıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder