21 Aralık 2009 Pazartesi

Domuz gribinden ölüm yalan çıktı


Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, 3 çocuğun şüpheli ölümüne ilişkin soruşturmanın devam ettiğini belirterek, "Domuz gribiyle ilgili de tetkik yapıldı, raporlar negatif çıktı" dedi.
Vali Okutan, Topdağı Mahallesi'nde meydana gelen göçükle ilgili incelemeleri sırasında, gazetecilerin 3 çocuğun şüpheli ölümüne iliş kin sorusu üzerine, kendisinin de aileye taziye ziyaretinde bulunduğunu söyledi.

Olayla ilgili aileden de bilgi aldığını ve evlerinde incelemelerde bulunduğunu, Sağlık Müdürlüğünde konuyla ilgili bir heyet kurulduğunu bildiren Vali Okutan, şöyle konuştu:

"İncelemeler devam ediyor. Konu adli açıdan incelenmek üzere adli tıpa gitti. Bütün veriler orada inceleniyor. İdari açıdan da biz, çevreden kaynaklanan bir eksikliğin, hastanelerimizin herhangi bir eksikliğinin olup olmadığı yönünde incelemeyi bütün yönleriyle sürdürüyoruz."
Ölümlerin domuz gribi ile ilişkisinin sorulması üzerine Okutan, "Domuz gribiyle ilgili de tetkik yapıldı, raporlar negatif çıktı" cevabını verdi.

Vali Okutan, ölümlerin gıda zehirlenmesinden kaynaklandığının da kesin olarak tespit edilmediğini, araştırmaların devam ettiğini kaydetti.
AA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder