21 Aralık 2009 Pazartesi

Bu fotoğraflar bugün çekildi - Foto


Edirne'de Tunca Nehri'nin taşması sonucu Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapıldığı Sarayiçi mevkisi ile bazı tarım alanları yer yer sular altında kaldı. Meriç Nehri'nin debisi de artmaya devam ediyor.
Meriç, Arda ve Tunca nehirlerdeki su debisinin yükselmesi nedeniyle Sarayiçi mevkisindeki Kanuni ve Fatih köprüleri ile Yeniimaret mevkisindeki Yalnızgöz Köprüsü geçici olarak trafiğe kapatıldı. Edirne Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, su debilerinin artması halinde sular altında kalması muhtemel üç köprünün giriş ve çıkışlarına güvenlik şeridi çekti. Tunca Nehri'nin taşması sonucu Adalet Kasrı, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapıldığı Sarayiçi mevkisi yer yer sular altında kaldı. Ayrıca nehir kenarlarında bulunan bazı balıkçı barınaklarını da su bastı. Bu sabah yapılan ölçümlerde, Tunca Nehri'nin debisi 216 metreküp/saniye, Meriç Nehri'nin debisi de 466 metreküp/saniye olarak tespit edildi. Edirne Valiliğince oluşturulan kriz masasının çalıştığı ve her türlü önlemin alındığı belirtildi.


Edirne'den geçen nehirlerin sabah 08.00 sıralarında yapılan ölçümlerde su seviyelerinin önemli ölçüde arttığı belirlendi. Öğleden sonra daha da artması beklenen su seviyesi Tunca Nehri'nde 216 metreküp/saniye, Meriç Nehri'nde ise 466 metreküp/saniye olarak tespit edildi.

Edirne'de sabah saatlerinde başlayan sağanak yağış öğle saatlerinde etkisini arttırdı, cadde ve sokaklar adeta göle döndü. Araçlar yollarda mahsur kalırken, bazı binaların alt katlarında küçük çaplı su baskınları oluştu. Edirne'de sabah saatlerinde başlayan ve gün boyunca devam eden yağmur yağışı hayatı felç etti. Göle dönen cadde ve sokaklarda çok sayıda araç yollarda mahsur kaldı, bazı ev ve işyerlerinin bodrum katlarını su bastı. Kent merkezinde sabah saatlerinde başlayan ve gün boyu devam yağış hayatı olumsuz etkiledi. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar bina altlarına ve otobüs duraklarına sığındı. Tıkanan rögarlar nedeniyle cadde ve sokaklar göle döndü.

Çok sayıda araç yollarda mahsur kalırken, trafikte de aksamalar meydana geldi. Bazı ev ve işyerlerinin bodrum katlarını su bastı. Edirne de gece saatlerinde kar yağışı bekleniyor

Edirne Valisi Mustafa Büyük, Tunca ve Meriç Nehri'nin debilerinin arttığını belirterek, ''Taşkın ihtimaline karşı önlemlerimizi alıyoruz'' dedi. Tunca Nehri'nin taşan bölümlerinde incelemelerde bulunan Vali Büyük, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgedeki aşırı yağışlar nedeniyle Meriç ve Tunca nehirlerinin debilerinin arttığını söyledi.

Tunca Nehri'nin bazı bölgelerde yatağından taştığını ifade eden Büyük, şöyle konuştu: ''Tunca Nehri üzerindeki Yalnızgöz ve Fatih köprüleri civarında su seviyesi hızla artıyor. Tahminen öğleden sonra burada su seviyesi daha da yükselecek. Nehirlerimizde debi artışı devam ediyor, taşkın ihtimaline karşı önlemlerimizi alıyoruz. Meriç Nehri'nin debisi şu anda tehlike sınırlarında değil. Tunca Nehri'nin taştığı bazı geçiş noktalarındaki köprülerimiz trafiğe kapatıldı. Su seviyesine göre gerekli önlemlerimizi alacağız.''

Edirne'de daha önce yaşanan nehir taşkınları nedeniyle bazı önlemlerin de alındığını belirten Büyük, su taşkınlarının yaşandığı kesimlerde daha önceden seddelerin yükseltildiğini bildirdi.

Tunca Nehri'nin taşması sonucu Adalet Kasrı, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapıldığı Sarayiçi mevkisi yer yer sular altında kaldı. Polis ekipleri, Yeniimaret mevkisindeki Tunca Nehri'nde suyun debisinin yükselmesi nedeniyle Yalnızgöz Köprüsü'nü trafiğe kapattı.

AA - CİHAN - DHA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder